Litera B

#prospect #medicament

Beriglobin p, solutie injectabila

Prospect Beriglobin p, solutie injectabila

Ce este Beriglobin P si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Profilaxie pentru: hepatita a, inaintea expunerii la sursa de contaminare sau in 2 saptamani de la expunere; pojar sau reducerea efectului infectiei cu virusul pojarului, pentru persoanele care nu au depasit cu o saptamana perioada expunerii cand nu poate fi adm. Ig specifica pojarului. Terapia mucozitei radiogenice. Substitutie in: sindromul deficientei primare sau secundare a anticorpilor rezultata din sinteza incompleta a anticorpilor hipogammaglobulinemie tranzitorie prelungita in special in cazul sugarilor nascuti prematur.

Mod de administrare

Profilaxia Hepatitei A: Calatorii in zone endemice: pentru o durata mai mica de 3 luni, 0,02 ml/kg, iar pentru o durata mai mare 0,06 ml/kg. Pentru persoanele in contact cu pacienti avand Hepatita A: 0,02 ml/kg in cazul unei expuneri prelungite, injectarea trebuie repetata dupa 6-8 saptamani. Profilaxia pojarului: 0,25 ml/kg, in cazul in care expunerea s-a incheiat cu mai putin de o saptamana inainte 0,05 ml/kg in cazul copiilor cu dereglari imune expuoi la pojar. Terapia mucozitei radiogenice: La inceputul terapiei 10 ml, dupa 2 zile 5 ml si dupa alte 2 zile 5 ml. Substitutia in sindromul deficientei anticorpilor 0,66 ml/kg la fiecare 3-4 saptamani, cu o doza dubla la inceputul terapiei. Hipogammaglobulinemie trecatoare prelungita: in special in cazul sugarilor nascuti prematur - 5 ml la interval de 4 saptamani pana cand valorile de IgG ating nivelul normal pentru varsta respectiva. Produsul se injecteaza incet, doar intramuscular (muschi fesier). In cazul in care sunt necesare doze mari este recomandabila administrarea lor in etape divizate. Aceasta este valabila in cazul dozelor mai mari de 2 ml pentru persoane pana la 20 kg si a dozelor mai mari de 5 ml pentru persoane ce depasesc greutatea de 20 kg.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

La pacientii cu trombocitopenie severa sau orice forma de dereglare de coagulare in cazul careia este contraindicata adm. intramuscular hipersensibilitate la produsele continand Ig analoga, in special in cazul pacientilor cu deficienta iga si prezenta simultana a anticorpilor pentru iga.

Atentionari

Pacientii trebuie tinuti sub observatie cel putin 20 de minute dupa administrare. A nu se injecta intravascular. O injectie intravasculara poate cauza simptome asemanatoare starilor de soc in special in cazul sindromului deficientei anticorpilor. De aceea se recomanda ca pistonul seringii sa fie retras inaintea injectarii pentru a se verifica daca varful acului nu a strapuns un vas de sange. In urma administrarii Ig este necesar un interval de cel putin 3 luni inaintea folosirii vaccinurilor parenterale cu virusi vii (ex.: oreion, pojar, rubeola si vaccinurile combinate corespunzatoare, ca si vaccinul pentru varicela). Nu este necesar un interval intermediar in cazul urmatoarelor vaccinuri: vaccinuri cu virusi vii pentru administrare pe cale bucala (ex: impotriva poliomielitei, a febrei tifoide); vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (ex.: gripa, TBE, rabie, tuse convulsiva, vaccinuri HIB) sau vaccinuri toxoide (ex.: difterie, tetanus si vaccinurile combinate corespunzatoare). Cand se efectueaza teste pentru anticorpi, trebuie sa se ia in considerare cantitatea de Ig administrata, durata de timp dintre adm. Ig si sensibilitatea metodelor de testare.

Reactii adverse posibile

Pot sa apara dureri locale si sensibilitate pe suprafata injectata. Ocazional, cresterea temperaturii, reactii cutanate si frisoane. in cazuri foarte rare s-au observat ameteli, stari de voma, indispozitie, dureri de cap si dificultati respiratorii, ca si reactii cardiovasculare si reactii lergice/anafilactice. in cazuri izolate, simptome ajungand pana la stari de soc, pot sa apara daca produsul este adm. intravascular. in cazul adm. produselor medicale preparate din plasma umana sau sange nu pot fi excluse in totalitate bolile infectioase datorate transmiterii agentilor infectiosi.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie injectabila 1 ml contine proteina umana 160 mg, imunoglobuline minim 95%, anticorpi pentru virusul hepatitei a minim 100 UI; cutie x 1 f. x 2 ml

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului