Litera B

#prospect #medicament

Benadryl, capsule

Prospect Benadryl, capsule

Ce este Benadryl si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos / chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop / lichid).

Antihistaminic. sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.

Mod de administrare

Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete:
Antihistaminic, antiemetic, impotriva raului de miscare, parkinsonism:
Adulti: 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi.
Copii, 6-12 ani:12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi.

Inducerea somnului:

Adulti si copii peste 12 ani: 50 mg la culcare. Antitusiv (doar sirop): Adulti: 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi. Copii, 6-12 ani:12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. Copii 2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi. IV, IM profund: Rau de miscare, parkinsonism: Adulti: 10-50 mg, pana la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi). Copii: 1,25 mg/kg (sau 37,5 mg/m2) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat in 4 doze.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Topic in tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce contin difenhidramina in asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.

Precautii

Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la varstnici. In raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min inainte de calatorie si cu 1-2 h inaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare in timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamani in tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.
Observatii pentru pacient – familie
Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pana la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectiesolara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat/ bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.

Interactiuni medicamentoase

Difenhidramina potenteaza efectele metoprololului.

Reactii adverse posibile

Nu luati Benadryl fara a discuta cu medicul dumneavoastra daca sunteti gravida. Sugarii sunt deosebit de sensibili la efectele antihistaminice, si efecte secundare ar putea avea loc la copii alaptati. Nu luati Benadryl fara a discuta cu medicul dumneavoastra.

Daca aveti peste 60 de ani, ar putea fi mai probabil sa apara efecte secundare de la Benadryl. S-ar putea sa aveti nevoie de o doza mai mica de Benadryl.

Interactiuni medicamentoase cu Benadryl

Nu luati Benadryl daca ati luat un inhibitor al monoaminooxidazei (IMAO), cum ar fi isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), sau tranylcypromine (Parnate) in ultimele 14 zile. Ar putea aparea o interactiune medicamentoasa foarte periculoasa, ceea ce duce la efecte secundare grave.

Discutati cu farmacistul inainte de a luati medicamente pentru tuse, receala, alergie, sau medicamente pentru insomnie. Aceste produse pot contine medicamente similare cu Benadryl, care ar putea duce la o supradoza antihistaminic.

Inainte de a lua Benadryl, spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:

- medicamente pentru anxietate sau de somn, cum ar fi alprazolam (Xanax), diazepam (Valium), clordiazepoxid (Librium), temazepam (Restoril), sau triazolam (Halcion);
- medicamente pentru depresie, cum ar fi amitriptilina (Elavil), doxepin (Sinequan), nortriptilina (Pamelor), fluoxetina (Prozac), sertralina (Zoloft), paroxetina sau (Paxil); sau
- de somn sau de relaxare.

Si alte medicamente decat cele mentionate aici pot, de asemenea interactiona cu Benadryl. Discutati cu medicul dumneavoastra si farmacistul inainte de a lua orice medicament pe baza de prescriptie medicala sau fara, inclusiv vitamine, minerale si produse pe baza de plante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea