Litera A

#prospect #medicament

Arnigel, gel

Prospect Arnigel, gel

Ce este Arnigel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Traumatologie benigna, in absenta ranilor (lovituri, echimoze, contuzii).

Mod de administrare

De 2-3 ori pe zi, la adulti si la copii mai mari de 1 an.

Aplicati cat mai repede posibil un strat fin de Arnigel pe zona cutanata corespunzatoare regiunii dureroase masand usor pana la penetrarea completa. Se repeta aplicarea o data sau de doua ori pe zi. Daca aveti impresia ca efectul Arnigel este prea puternic, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Se recomanda oprirea tratamentului in momentul disparitiei simptomelor pentru care a fost recomandat produsul homeopat. Daca ati utilizat mai mult Arnigel decat ar trebui Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului Daca ati uitat sa utilizati Arnigel Nu dublati doza pentru a compensa doza simpla pe care ati uitat s-o utilizati.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la Arnica sau la excipienti. A nu se utiliza la nivelul mucoaselor, dermatozelor umede, leziunilor infectate sau ranilor. A se evita contactul cu ochii. Copii sub 1 an.

Precautii

Se recomanda oprirea tratamentului in momentul disparitiei simptomelor pentru care a fost recomandat medicamentul homeopat.

Interactiuni medicamentoase

Nu se recomanda utilizarea in combinatie cu antivitamine K.

Sarcina si alaptarea

Cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a utiliza orice medicament. In absenta datelor experimentale si clinice, si ca masura de precautie, utilizarea acestui medicament ar trebui evitata pe perioada de sarcina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Arnigel nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca si alte medicamentele, Arnigel poate determina aparitia unor reactii adverse. Exista un risc de aparitie a dermatozei pentru persoanele sensibile la Arnica. Datorita prezentei alcoolului, aplicatiile frecvente pe piele pot provoca iritatii si uscarea pielii.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Cum se pastreaza Arnigel

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Gel cu arnica montana (t-ra mama) 7%; cutie x 1 tub x 45 g.

Fabricant

BOIRON 2 avenue de l’Ouest Lyonnais, 69510 Messimy, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Septembrie, 2014.

Data ultimei verificari a prospectului: Ianuarie, 2006

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului