Litera A

#prospect #medicament

Aminoven infant 10%, solutie perfuzabila

Prospect Aminoven infant 10%, solutie perfuzabila

Ce este Aminoven infant 10% si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Aminoven Infant este o solutie de hranire, care se administreaza in perfuzie (picurare intr-o vena) la nou-nascuti (prematuri si la termen), sugari si copii mici.

Aminoven infant furnizeaza hrana direct in sangele copilului dumneavoastra, atunci cand acesta nu se poate alimenta normal. Aminoven Infant contine aminoacizi (substante hranitoare), pe care organismul si utilizeaza pentru a produce proteine (pentru a reface musculatura, organele si alte structuri ale organismului).

In mod obisnuit, Aminoven Infant se amesteca cu lipide (grasimi), carbohidrati (glucoza), saruri si vitamine, care impreuna asigura necesarul de hrana complet al copilului dumneavoastra.

Mod de administrare

Copilul dumneavoastra va primi medicamentul sub forma de perfuzie (picurare in vena). Cantitatea şi viteaza cu care perfuzia este administrata depind de necesitaţile copilului dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va decide doza corecta pe care acesta trebuie sa o primeasca. Este posibila supravegherea atenta a copilului dumneavoastra in timpul tratamentului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Copilul dumneavostra nu trebuie sa primeasca Aminoven Infant daca sufera sau a suferit de:

- daca este alergic la substantele active sau la oricare dintre componentele acestui medicament

- daca sufera sau a suferit de o afectiune in care organismul are probleme in utilizarea proteinelor sau a aminoacizilor;

- daca sufera sau a suferit de acidoza metabolica (concentratia acizilor in lichidele si tesuturile organismului devine prea mare);

- daca sufera sau a suferi de hiperhidratare (prea mult lichid in organism);

- daca sufera sau a suferit de hipopotasiemie (concentratia potasiului din sange scazuta);

Pacientii cu

- functia rinichilor redusa
- functia ficatului redusa necesita micsorarea dozelor.

Se va acorda atentie in caz de:

- hiponatremie (concentratia sodiului in sange scazuta).

Precautii

Medicul dumneavoastra poate dori sa efectueze periodic analize de sange pentru a verifica starea de sanatate a copilului dumneavoastra.

Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa verifice frecvent locul de administrare a perfuziei, pentru a reduce la minimum riscul de tromboflebita [inflamarea si sensibilitatea venei si tromboza (formare de cheaguri) la nivelul venei in care se face perfuzarea], atunci cand se administreaza intr-o vena periferica.

Inainte de utilizare, medicul sau asistenta medicala va controla ca solutia sa fie limpede.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca copilul dumneavoastra ia sau a luat recent medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Aminoven Infant poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.

Nu se cunosc reactii adverse, daca medicamentul este administrat corect.

Totusi, daca observati orice reactie adversa, va rugam sa spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.

Cum se pastreaza Aminoven Infant 10%

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicul dumneavoastra sau farmacistul spitalului sunt responsabili de pastrarea, utilizarea si eliminarea corecta a perfuziei de Aminoven Infant. Recipientul se pastreaza, intotdeauna, in cutie.

Solutia nu trebuie utilizata dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si pe cutie, dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Orice solutie ramasa dupa tratament trebuie eliminata conform procedurilor aprobate la nivelul spitalului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Solutie perfuzabila continand la 1000 ml: L-izoleucina 8,0 g, L-leucina 13,00 g, L-lizina 8,51 g, L-metionina 3,12 g, L-fenilalanina 3,75 g, L-treonina 4,40 g, L-triptofan 2,01 g, L-valina 9,00 g, l-arginina 7,50 g, L-histidina 4,76 g, glicina 4,15 g, L-alanina 9,3 g, L-prolina 9,71 g, L-serina 7,67 g, taurina 0,4 g, N-acetil tirozina 5,176 g, N-acetil-L-cisteina 0,7 g, L-acid malic 2,62 g; ct. x 10 fl. x 100 sau 250 ml.

Ambalaj

Aminoven Infant este disponibil in flacoane din sticla care contin 100 ml sau 250 ml solutie perfuzabila.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Fabricant

Fresenius Kabi Austria GmbH
Hafnerstrasse 36, 8055 Graz,
Austria

Acest prospect a fost revizuit in Mai 2015.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea