Adderall, capsule

Prospect Adderall, capsule

Ce este Adderal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Adderall este utilizat pentru a trata narcolepsia si tulburarile de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD).

Adderall poate fi, de asemenea, utilizat in scopuri care nu sunt mentionate in acest prospect.

Mod de administrare

Luati Adderall exact asa cum v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Folosind acest medicament necorespunzator poate provoca reactii adverse grave sau deces de inima.

Urmati toate indicatiile de pe eticheta si din prospect. Medicul dumneavoastra poate modifica doza ocazional pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate. Nu luati acest medicament in cantitati mai mari sau mai mici sau mai mult decat v-a fost recomandat.

Adderall poate fi formativ. Nu dati acest medicament unei alte persoane, mai ales cuiva cu un istoric de abuz de droguri sau dependenta. Vanzarea sau trimiterea la distanta a acestui medicament este impotriva legii.

Puteti lua acest medicament cu sau fara alimente. Cel mai bine este sa luati Adderall dimineata.

Nu zdrobiti, mestecati, sparge, sau deschideti capsula Adderall XR cu eliberare prelungita. Inghititi capsula intreaga.

Pentru a face sa fie mai usor de inghitit, puteti deschide capsula si se presarati medicamentul intr-o lingura de suc de mere. Inghititi imediat fara sa mestecati. Nu salvati amestecul pentru o utilizare ulterioara.

De obicei doza de Adderall pentru adult pentru narcolepsie:

Tablete:

Doza initiala: 10 mg pe zi pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 10 mg la intervale saptamanale, pana la 60 mg pe zi, in 2 pana la 3 doze divizate. Luati prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore. Daca reactiile adverse neplacute apar (de exemplu, insomnie sau anorexie), doza trebuie redusa.

De obicei doza de Adderall pentru adult pentru probleme de deficit de atentie:

Capsule cu eliberare prelungita:

Doza initiala: La adulti cu ADHD care sunt fie la inceput de tratament sau de schimbare de la un alt medicament, doza recomandata este de 20 mg / zi.

De obicei doza pediatrica de Adderall pentru narcolepsie:

Tablete:

<6 ani: Nu este recomandat.

6 ani la 12 ani: Doza initiala: 5 mg pe zi pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta cu suplimente de 5 mg la intervale saptamanale pana cand se obtine raspunsul optim, pana la un maxim de 60 mg / zi. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore. Daca reactiile adverse neplacute apar (de exemplu, insomnie sau anorexie), doza trebuie redusa.

Narcolepsie apare rar la copiii sub 12 ani; Cu toate acestea, atunci cand o face, acest medicament poate fi utilizat.

> = 12 ani: Doza initiala: 10 mg pe zi pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta cu suplimente de 10 mg la intervale saptamanale pana cand se obtine raspunsul optim, pana la un maxim de 60 mg / zi. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore. Daca reactiile adverse neplacute apar (de exemplu, insomnie sau anorexie), doza trebuie redusa.

Doza pediatrica de Adderall obisnuita pentru probleme de deficit de atentie.

Tablete:

<3 ani: Nu este recomandat.

3 pana la 5 ani: Doza initiala: 2,5 mg o data pe zi, pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 2,5 mg la intervale saptamanale pana la obtinerea raspunsului optim. Doar in cazuri rare va fi necesar sa se depaseasca un total de 40 mg pe zi, in 2 pana la 3 doze divizate. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore.

> = 6 ani: Doza initiala: 5 mg o data sau de doua ori pe zi pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 5 mg la intervale saptamanale pana la obtinerea raspunsului optim. Doar in cazuri rare va fi necesar sa se depaseasca un total de 40 mg pe zi, in 2 pana la 3 doze divizate. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore.

Capsule cu eliberare prelungita:

<6 ani: Nu este recomandat.

6 la 12 ani: Doza initiala: 5 mg pana la 10 mg o data pe zi pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 5 mg pana la 10 mg la intervale saptamanale.
Doza maxima: 30 mg o data pe zi dupa trezire.

13 la 17 ani: Doza initiala: 10 mg o data pe zi, pe cale orala dupa trezire.

Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta pana la 20 mg o data pe zi, pe cale orala, la trezire dupa o saptamana daca simptomele ADHD nu sunt controlate in mod adecvat.

Doza maxima: 20 mg o data pe zi dupa trezire.

In cazul in care este posibil, administrarea medicamentului trebuie intrerupta din cand in cand pentru a determina daca exista o reaparitie a simptomelor comportamentale suficienta pentru a necesita terapie continua.

Tratamentul medicamentos nu este indicat in toate cazurile de deficit de atentie cu hiperactivitate si ar trebui sa fie luate in considerare numai in lumina istoriei complete si evaluarea copilului. Decizia de a prescrie amfetamine ar trebui sa depinda de evaluarea medicului de a cronicizarii si severitatea simptomelor copilului si adecvarea lor pentru varsta sa. Prescriptia nu ar trebui sa depinda de prezenta unuia sau mai multor caracteristici comportamentale. Cand aceste simptome sunt asociate cu reactii acute de stres, tratamentul cu amfetamine nu este de obicei indicata.

In timp ce utilizati Adderall, medicul dumneavoastra va trebui sa verifice progresul la vizite regulate, a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, inaltime si greutate poate, de asemenea, sa fie verificate de multe ori.

Adderall poate provoca rezultate neobisnuite la anumite teste medicale. Spuneti medicului care va testeaza ca utilizati acest medicament.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa utilizati Adderall daca aveti glaucom, tiroida hiperactiva, agitatie severa, presiune arteriala moderata pana la severa, boli de inima sau boli coronariene, sau dependenta in antecedente de droguri sau alcool.

Nu utilizati Adderall daca ati luat un inhibitor MAO in ultimele 14 zile, inclusiv isocarboxazid, linezolid, metilen injectie albastru, fenelzina, rasagilina, selegilina, tranilcipromina si altele.

Adderall poate fi formativa. Nu dati acest medicament unei alte persoane, mai ales cuiva cu un istoric de abuz de droguri sau dependenta.

Folosind acest medicament necorespunzator poate provoca reactii adverse grave sau deces de inima.

Nu trebuie sa utilizati Adderall daca sunteti alergic la orice medicament stimulent, sau daca aveti:

- hipertensiune arteriala moderata pana la severa;
- boli de inima sau boli coronariene (arterele rigidizate);
- tiroida hiperactiva;
- glaucom;
- anxietate, tensiune, sau agitatie severa (medicamentele stimulante pot face ca aceste simptome sa se inrautateasca);
- dependenta in antecedente de droguri sau dependenta de alcool.

Unele stimulente au cauzat moarte subita la anumite persoane. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:

- probleme cu inima sau un defect cardiac congenital;
- hipertensiune arteriala; sau
- un istoric familial de boli de inima sau moarte subita.

Pentru a va asigura Adderall este sigur pentru dumneavoastra, spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau cineva din familia dumneavoastra a avut vreodata:

- depresie, boli mentale, tulburari, psihoza, sau ganduri de sinucidere sau actiuni bipolare;
- ticuri motorii (Twitches musculare) sau sindromul Tourette;
- convulsii sau epilepsie;
- un test val cu traseu anormal a creierului (EEG); sau
- probleme de circulatia sangelui in maini sau picioare.

Nu se stie daca Adderall va afecta un copil nenascut. Cu toate acestea, luand medicamentul in timpul sarcinii poate provoca nastere prematura, greutate mica la nastere, sau simptome de sevraj la copilul nou-nascut. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida.

Amfetamina si dextroamphetamina poate trece in laptele matern si poate afecta un copil care este alaptat. Nu alaptati in timp ce utilizati acest medicament.

Adderall nu este aprobat pentru utilizare de catre copii mai mici de 6 ani.

Precautii

Acest medicament poate afecta gandirea sau reactiile dvs.. Fiti atent, daca conduceti vehicule sau daca faceti ceva care necesita sa fiti atent.

Evitati consumul de sucuri de fructe sau de a lua vitamina C, in acelasi timp cat luati Adderall. Acestea pot face organismul sa absoarba mai putin din medicament.

Interactiuni medicamentoase

Multe medicamente pot interactiona cu amfetamina si dextroamfetamina. Nu toate interactiunile posibile sunt indicate aici. Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le luati, precum si despre cele pe care intentionati sa le luati sa intrerupeti utilizarea, in special:

- un antiacid sau un alt reductor acidul din stomac, cum ar fi Nexium, Pepcid, prilosec, Protonix, Zantac, si altele;
- un antidepresiv;
- medicatie a tensiunii arteriale;
- medicamente pentru subtierea sangelui cum ar fi warfarina;
- medicamente pentru raceala sau alergie, care contin un decongestionant cum ar fi pseudoefedrina sau fenilefrina;
- litiu;
- medicament pentru a trata boli psihice;
- medicamente narcotice pentru dureri.

Aceasta lista nu este completa si multe alte medicamente pot interactiona cu amfetamina si dextroamfetamina. Aceasta include medicamente cu prescriptie medicala si fara, precum si vitamine sau produse din plante. Spuneti toate medicamentele pe care le luati la orice furnizor de asistenta medicala care va trateaza.

Reactii adverse posibile

- dureri de stomac, pierderea poftei de mancare;
- slabire;
- schimbarea starii de spirit, senzatie de nervozitate;
- ritm cardiac rapid;
- dureri de cap, ameteli;
- probleme de somn (insomnie); sau
- gura uscata.

Aceasta nu este o lista completa a efectelor secundare si altele pot aparea. Sunati-va medicul dumneavoastra pentru sfaturi medicale despre efectele secundare.

Informatii suplimentare

Compozitie

Adderall contine o combinatie de amfetamina si dextroamphetamina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea