Actovegin 200 mg - drajeuri

Prospect Actovegin 200 mg - drajeuri

Ce este Actovegin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul tulburarilor circulatorii si trofice cerebrale.
Continuarea tratamentului injectabil sau perfuzabil din tulburarile circulatorii si trofice cerebrale.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu mediculdumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
In absenta recomandarilor medicale, doza recomandata este de 200-400 mg hemoderivat deproteinizat din sange de vitel (1-2 drajeuri Actovegin), administrate oral, inaintea mesei, cu un pahar cu apa. Doza maxima recomandata este de 1200 mg hemoderivat deproteinizat din sange de vitel (6 drajeuri Actovegin).
Actovegin poate fi administrat o perioada de 4-6 saptamani.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Actovegin daca sunteti alergic la hemoderivat deproteinizat din sange sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii

Inainte sa utilizati Actovegin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca exista contraindicatii sau apar reactii adverse, trebuie informat medicul. De asemenea, trebuie informat medicul in cazul aparitiei sarcinii in timpul tratamentului cu Actovegin.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intenţionati sa ramaneti gravida, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.In timpul sarcinii Actovegin va fi administrat numai la indicatiile medicului. Actovegin poate fi administrat in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Actovegin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In rare cazuri, pacientii atopici pot dezvolta reactii alergice (de exemplu eruptii pe piele, senzatie de caldura, febra, soc).
Dozele mari pot determina afectiuni la nivelul stomacului.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Cum se pastreaza Actovegin

Nu lasati acest medicamentla vederea si indemana copiilor.
La temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicamentpe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este hemoderivat deproteinizat din sange de vitel. Un drajeu contine hemoderivat deproteinizat din sange de vitel 200 mg.

- Celelalte componente sunt : povidona K90, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, Talc; film-dietilftalat; strat de drajeifiere - zahar, dioxid de titan (E171), Galben de quinolina (E 104), povidona (K 30), macrogol 6000, guma arabica, talc, Ceara montanglicol.

Ambalaj

Drajeuri rotunde, de culoare galben verzui.

Fabricantul

Takeda Austria GmbH

Peter Strasse 25, A-4020 Linz, Austria

Takeda GmbH Production Site Oranienburg
Lehnitzstr.70-98, 16515 Oranienburg, Germania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Takeda Austria GmbH
Peter Strasse 25, A-4020 Linz, Austria

Acest prospect a fost revizuit in ianuarie 2015

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea