Prieteni

#prieteni #alegere prieteni #dezvoltare persoanala #prieteni adevarati

Cum sa-ti alegi prietenii adevarati in viata

Fiecare om are libertatea de a-si alege persoanele pe care le vrea in preajma, dar oare toate alegerile sunt corecte? Oare prietenii pe care ii ai sunt prieteni adevarati ori sunt doar niste cunostinte care te suna atunci cand au nevoie de tine si sunt plecate din localitate atunci cand ai nevoie de ele? In viata, trebuie sa stii sa-ti alegi prietenii adevarati, deoarece ei te pot ajuta sa devii mai bun, sa iei decizii potrivite si sa rezolvi anumite probleme pe care singur nu ai putea sa le rezolvi.

Prietenii adevarati nu sunt alaturi de tine doar la distractie, ci in orice moment, fie el unul fericit, fie unul dificil. Invata sa-ti triezi prietenii prin urmatoarele gesturi simple.


1. Fa o curatenie generala printre toate cunostintele tale

Mai bine ai 5 prieteni adevarati, decat 20 care uita de tine in cele mai importante momente. Gandeste-te la persoanele care sunt in jurul tau: persoane pe care te poti baza la nevoie, cu care poti impartasi secrete fara sa te temi ca te vor judeca, cunostinte, persoane cu care iesi la distractie, colegi de serviciu, vecini, fosti colegi de scoala, prieteni ai prietenilor etc.

Dintre toti acestia, cine iti este prieten adevarat? Cine te-a ajutat atunci cand a fost cazul si cine a facut un pas inapoi? Triaza-ti prietenii adevarati de simple cunostinte si vei avea mai mult de castigat, deoarece vei sti in cine poti avea incredere si in cine nu.


2. Creeaza-ti un ecran de protectie

Odata ce ti-ai dat seama care iti sunt prietenii adevarati, trebuie sa-ti creezi un ecran de protectie, un filtru, pentru a impiedica persoanele cu influente negative sa revina in preajma ta. Aceste persoane cu influente negative sunt cele care te trag in jos, care profita de bunavointa ta, dar nu iti ofera nimic benefic in schimb.


3. Renunta la sentimentul de vinovatie

La inceput, poti avea un sentiment de vinovatie pentru faptul ca ti-ai triat cunostintele si ti-ai ales prietenii adevarati. Mai mult, te vei gandi la ceea ce vor spune cei care au fost dati la o parte, dar nu ar trebui sa te simti vinovat pentru alegerile facute. Gandeste-te daca ei s-au simtit la fel ca tine de fiecare data cand nu ti-au fost alaturi in momentele importante.

Prietenii adevarati te ajuta sa fii motivat, te ajuta sa-ti doresti mai mult de la viata si sunt un element important al succesului tau. Alege-i inteligent!

Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului