Prieteni

#prieteni #relatii #strainatate #oras #contact #legatura

Cum sa pastrezi o relatie de prietenie de la distanta

Sa pastrezi o relatie de prietenie este dificil, avand in vedere timpul limitat al fiecaruia. Daca cei implicati in respectiva relatie mai sunt si din orase sau chiar tari diferite, atunci lucrurile se complica si mai mult. Ce poti face? Cum poti tine o relatie de prietenie la fel de stransa si calda atunci cand tu esti din Bucuresti si prietena ta din Buzau de exemplu sau si mai departe, dintr-un oras din Italia sau Statele Unite?

Pentru ca legatura dintre voi sa nu se raceasca, tinand cont de faptul ca nu puteti sa va vedeti la fel de des precum ati vrea, trebuie sa apelati la o serie de trucuri menite sa pastreze contactul la fel de apropiat ca si pana acum. Care sunt acestea? Afla in cele ce urmeaza.

E-mail

Cea mai simpla cale de a pastra legatura cu o persoana aflata in alt oras sau tara este casuta postala electronica. Aproape oricine in ziua de azi detine cel putin un calculator contectat la Internet. Foloseste-te de acest instrument foarte util pentru a-i transmite gandurile tale prietenei tale. Corespondenta  prin e-mail este o cale rapida si eficace de a mentine contactul cu cineva drag.

Comunitatea online

Twitter, Facebook sau Hi5 sunt doar cateva dintre exemplele cel mai des intalnite de retele tehnologice intre oameni. De ce sa nu te folosesti si tu de aceasta imensa retea de comunicare? Pune-o pe prietena ta sa-si faca un cont, fa-ti si tu si faceti schimb de poze, link-uri, filmulete de la aniversarile voastre etc.

Messenger-ul

Unii oameni spun ca  cel care a inventat messenger-ul este un geniu care ar merita premiul Nobel . Simplu, rapid si eficient, aceasta unealta a mediului online te scapa de probleme atunci cand esti departe de cineva. Facilitatiile pe care le ofera messenger-ul sunt netarmuite de la transmisia de fisiere si media pana la posibilitatea de a vedea si vorbi live cu cineva prin web cam si microfon.

Telefonul

Sa tii legatura cu cineva prin telefon este simplu si la indemana. Important este sa nu uiti sa ii trimiti amicei tale din strainatate mesaje de aniversari si sarbatori. Poti de asemenea sa-i dai acesteia si poze facute de tine cu ocazia unor evenimente festive din viata ta sau din orasele pe care le-ai vizitat. Ai grija insa, daca stii ca discutiile telefonice cu prietena ta se pot lungi, cauta un plan tarifar mai convenabil.

Fa-ti timp sa va vedeti cand sunteti prin apropiere

Daca se intampla ca prietena ta sa ajunga in orasul tau fie ca este in interes de serviciu sau in vacanta , fa-ti timp sa te vezi cu ea. Chiar daca tu nu ai concediu si esti ocupata pana peste cap cu serviciul, poti sa-ti rupi cateva ore pentru a va intalni. Nu e ca si cum v-ati vedea zilnic.

Ocazii speciale si aniversari

Craciunul sau Pastele sunt sarbatori in care cei drag se reunesc. Foloseste-te de aceaste ocazii si fa-i o vizita prietenei tale. De altfel, tine cont si de zilele de aniversare sau onomastice, sunt momente foarte bune pentru a petrece timpul impreuna cu amica ta.

Blogurile

La fel ca si e-mail-ul si blogul este o posibilitate de a fi la curent cu ce se intampla in viata prietenei tale. Urmarindu-i blogul si afla prin ce experiente a mai trecut si care este starea ei de spirit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului