INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Prieteni

#prietenie #prieteni #relatie de prietenie

Cum sa pastrezi o prietenie

Un prieten bun este o persoana speciala pe care ai vrea sa o ai pentru totdeauna in viata ta. Insa uneori acest lucru este greu de facut. Cum sa mentii o prietenie cand amandoi traversati o perioada dificila? Exista cateva aspecte de care poti sa tii cont, astfel incat sa consolidezi relatia ta de prietenie.
 

Gandeste-te la ceea ce oferi in prietenie


O prietenie se creeaza atunci cand iti place o persoana deoarece are acelasi mod de a gandi ca tine sau care iti ofera ceva ce ai nevoie si care te face fericit. Pe langa ceea ce ai de castigat din aceasta prietenie, trebuie sa ai in vedere permanent si ceea ce oferi tu. Ti se pare nedrept ca prietenul tau nu te-a invitat la petrecerea de Revelion? S-ar putea ca tacerea lui sa fie o consecinta a faptului ca nu i-ai mai dat un telefon de luni de zile.
 

Fii diplomat


Chiar daca alaturi de un prieten te simti complet relaxat si spui tot ce gandesti, exista situatii in care ar trebui sa te porti cu manusi. De exemplu, cand prietenul tau face o greseala sau chiar persista in ea, atrage-i atentia subtil si arata-i ca-ti pasa de el si ca nu-l judeci. Astfel va vedea ca nu-l parasesti la nevoie si ca nici nu-l condamni pentru prostiile pe care le face.

Adesea prietenii frumoase sunt distruse cand apare o criza in viata unuia sau altuia din cauza unor comportamente gresite. De aceea, este vital sa-ti respecti prietenul indiferent de situatie.
 

Respecta promisiunile facute unui prieten


Daca vrei sa-ti mentii prietenia cu cineva, trebuie sa-ti respecti promisiunile, cu exceptia cazurilor extraordinare. Sunt foarte rare persoanele pe care te poti baza cu adevarat si astfel de gesturi consolideaza o prietenie.
 

Nu avea asteptari exagerate


Chiar si de la cel mai bun si mai vechi prieten nu trebuie sa ai asteptari exagerate. O prietenie poate fi usor distrusa daca una dintre persoane incepe sa pretinda lucruri absurde de la cealalta, cum ar fi, de exemplu, sa garanteze financiar cu propria casa.
 

Apreciaza-ti prietenul


Apreciaza-ti sincer prietenul pentru calitatile sale si pentru acele lucruri care te fac sa te simti atat de bine in compania lui. Arata-ti aprecierea, deoarece una dintre cele mai mari bucurii in viata este sa te simti iubit si inconjurat de prieteni . Este un dar pe care i-l poti oferi in orice moment.
 

Mentine contactul in mod constant


Planifica-ti prietenia asa cum planifici un proiect la care trebuie sa lucrezi constant. Nu lasa lunile sa treaca fara sa fi dat niciun semn de viata. Invita-ti prietenul in oras sau cheama-l in vizita. Lasa-l sa faca parte din viata ta. Daca nu gasesti timp pentru el, importanta prieteniei va scadea pana cand dispare complet.
 

Accepta diferentele


O prietenie are mai multe sanse sa dureze atunci cand cele doua persoane accepta lucrurile care le diferentiaza. Daca tu adori pizza iar prietenul tau este vegetarian , nu va consumati nervii si energia pe acest subiect. Acceptati diferenta dintre voi. A incerca sa-l schimbi pe celalalt dupa bunul plac nu are o finalitate buna.
 

Respecta intimitatea


Respecta intimitatea prietenului tau si cere-i sa faca acelasi lucru in ceea ce te priveste. Intr-o prietenie este foarte tentant sa spui mai departe informatiile aflate din confidentele pe care ti le-a facut un prieten. Insa aceasta este una dintre cele mai mari greseli, deoarece incalca dreptul la viata privata, provoaca dezamagire si duce la pierderea increderii. De aici pana la sfarsitul prieteniei mai este doar un pas.

Sursa foto : gilygily.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare