Prieteni

#prieteni #relatie de prietenie #amicitie #socializare #comunicare

Cum iti intalnesti noul "cel mai bun prieten"?

Te-ai casatorit, ai plecat din orasul natal si ti-ai lasat acolo cel mai bun prieten. A ramas ca pastrati legatura prin telefon si ca va intalniti de sarbatori, dar in tot acest timp, tu ce faci? Cu cine te mai duci la shopping, cui ii mai impartasesti nemultumirile de la serviciu sau de acasa? Nu crezi ca este cazul sa-ti gasesti un nou „cel mai bun prieten”?

Binenteles ca asta nu inseamna sa renunti la vechiul tau prieten, pe care il ai de-o viata si care a fost alaturi de tine in cele mai importante momente ale tale. Nu este ca si cum ar fi un mobil pe care sa-l arunci tu pentru altul mai nou cu un soft mai de actualitate. Dar, asta nu inseamna ca nu poti sa-ti cumperi inca un mobil pentru o noua retea. Cum faci lucrul acesta? Nimic mai simplu, tinand cont de strategiile prezentate mai jos.

1 Facebook-ul este prietenul tau. Cea mai tare chestie vizavi de aceste retele de socializare este ca persoane pe care le-ai cunoscut probabil o data in viata sau chiar deloc, carora nici macar nu le stii numele de familie iti vor cere sa fiti prieteni pe Facebook si vor raspunde invitatiei tale de a va imprieteni. Odata ce intri in aceasta comunitate online ajungi sa fii prieten cu prietenul prietenului celui mai bun prieten al prietenului tau de exemplu. Astfel, te poti ghida dupa o regula care a functionat in multe cazuri: Hai sa fim prieteni pe Facebook, ca mai apoi sa fim prieteni si in viata de zi cu zi. Iar, daca lucrul acesta ti se pare dificil, boxuletul cu „Facebook message” este salvarea ta. Daca abia cunosti persoana respectiva si nu sti cum sa o abordezi, trimitandu-i un mesaj text Facebook spargi gheata. Dupa ce ai creat oarecum o punte de legatura, iti va fi mai usor ulterior sa faci schimb de mailuri si numere de telefon cu persoana respectiva.

2 Fa tu prima miscarea. Acesta este probabil singurul punct in care a-ti cauta „cea mai buna prietena” nu se aseamana cu  a-ti cauta „cel mai bun iubit”. Chiar daca traim in secolul 21 si multe femei preiau initiativa si invita ele barbatii in oras, pana la urma, marea majoritate doresc ca barbatii sa faca primul pas. Ei stiu lucrul acesta si se conformeaza. Dar, cand o potentiala „cea mai buna prietena” spera sa o contactezi, ce faci? Pana la urma in situatia de fata, cine face prima miscarea? Raspunsul este simplu: tu. Daca consideri ca ea este cea mai potrivita pentru a-ti fi prietena, pur si simplu sun-o. Sau trimite-i un email. Sau un mesaj pe Facebook.  Orice cale ai alege, un singur lucru trebuie sa stii: Trebuie sa o faci. Si asta pentru ca toti suntem ocupati, toti spunem „ar trebui sa iesim undeva impreuna” si chiar daca ne dorim lucrul acesta, se intampla sa uitam. Ca atare, n-are sens sa stai cu mainile in san si sa astepti sa te caute ea pe tine. Da-i un mail si ai sa vezi ca iti va raspunde in nici cinci minute spunandu-ti incantata: „cat ma bucur ca m-ai contactat”.

3 Spune-le prietenilor tai ca esti in cautare de prieteni noi. De obicei prietenii adora sa faca pe Cupidoni si sa urzeasca planuri pentru a cupla pe cineva. Insa, de multe ori evita sa incerce de teama esecului. „Daca nu se vor potrivi? Daca va merge totul prost si amica mea va iesi din aceasta poveste cu inima franta ? Mai bine stau in banca mea”, gandesc ei. Insa, cand vine vorba de legaturi de prietenie, tensiunea dispare. Atata timp cat nu exista sentimente de ordin amoros, nimeni nu are de suferit. Cel care ti-a facut „lipeala” cu o potentiala amica de-a ta, se va simti in aceasta situatie mult mai relaxat. Astfel, nu ezita sa-ti anunti prietenii ca esti in cautare de noi cunostinte. Nu te astepta sa viseze ei peste noapte ca tu vrei o noua prietena, n-au de unde stii. Cel mai bine, pune-i tu in tema.

4 Fa tu si a doua miscare. De multe ori nu este de ajuns o singura intalnire pentru a stabili o legatura mai profunda cu o alta persoana.  Poate e nevoie si de o a doua intalnire sau chiar de o a treia. Abia atunci, daca observi ca lucrurile dintre voi doua nu duc nicaieri, te poti gandi la o reevaluare a situatiei. Pana atunci insa, treci peste mandria ta si insista. Este adevarat, regulile prietenei cer o reciprocitate – o prietena trebuie sa o caute pe cealalta si invers – insa, pana nu s-a stabilit o legatura adevarata, aceste reguli nu se aplica. Ca atare, pune mana pe telefon si mai sun-o odata.

5 Socializeaza, socializeaza si iar socializeaza. Inscrie-te intr-un club de lectura sau intr-unul de poker, urmeaza nise cursuri de dans sau olarit. Orice ai alege, trebuie sa tii minte ca este important sa faci parte din aceste grupuri sociale. Pana la urma unde vrei sa-ti intalnesti prietena daca tu nici macar nu iesi din casa? Tine cont, contactul vizual constant  poate fi cheia consolidarii unei frumoase prietenii.
 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Sursa foto : www.elleblog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare