Prieteni

#dezamagire #prietenie #despartire #suferinta #esec sentimental #empatie

Cum ajuti un prieten sa depaseasca o dezamagire sentimentala

Suferintele din dragoste sunt putin mai usor de suportat atunci cand prietenii te sustin. Afla cum ajuti un prieten sa depaseasca o dezamagire sentimentala.

Cand un apropiat trece printr-o despartire dureroasa, poate fi foarte usor sa-i spui unde a gresit. Un prieten bun nu va cadea insa in aceasta capcana. Un prieten bun va oferi sustinere morala fara sa-l judece pe cel pe care vrea sa il ajute.

Stapaneste orice impuls de a-i spune "Ti-am spus eu!" si fi alaturi de prieten pentru a-l ajuta sa depaseasca mai repede o dezamagire sentimentala.
 

Asculta-l


Rolul unui prieten bun este de a asculta. Invata sa-l lasi pe cel care a suferit o dezamagire sentimentala sa vorbeasca pentru a se descarca. Nu incerca sa-l consolezi imediat si evita analizele tale asupra relatiei care s-a incheiat. Acestea nu ajuta cu nimic in astfel de momente. Fii alaturi de prietenul care sufera din dragoste si vei intari legatura emotionala dintre voi.
 

Intelege prin ce trece


Dragostea nu dispare niciodata brusc. Oricat de neplacuta ar fi fost despartirea, sentimentele raman uneori luni de zile inainte sa fie uitate. Chiar daca prietenul tau face greseli in aceasta perioada sau chiar incearca sa se impace cu persoana care l-a parasit, nu-l judeca prea aspru.

Pune-te in pielea lui pentru a intelege ca, mai ales dupa o relatie pe termen lung, despartirea este doar primul pas intr-un proces lung de recuperare.
 

Acorda-i increderea ta


Oricat de mult ar suferi prietenul tau in urma despartirii, acorda-i increderea ta ca poate depasi aceste sentimente. Nu il sufoca si nu ii face tu planuri pentru o recuperare mai rapida.

Suportul moral oferit de prieteni este mai util atunci cand nu este insotit de conotatii negative. Nu-l trata ca pe un copil si incurajeaza-l sa iasa prin forte proprii din impasul sentimental in care se gaseste. Faptul ca ii esti alaturi in aceste momente dificile ii arata dorinta ta de a ajuta si acest lucru nu va uitat.
 

Ofera-i empatie


Cand recuperarea este lunga, te poti plictisi usor de discutiile despre situatia sentimentala a prietenului tau. Aici intra in joc empatia. Chiar daca acum crezi ca nu ai reactiona la fel in aceeasi situatie, gandeste-te daca acest lucru este adevarat.

Gandeste-te si cat de mult te-ar sustine prietenii care te asculta vorbind despre problemele tale in aceasta situatie. In concluzie, ofera-i prietenului tau aceeasi rabdare pe care ai astepta-o si tu de la el sau ea intr-o situatie similara.
 

Ajuta-l sa se vindece


Ofera-i prietenului tau care sufera din dragoste sfaturi pe care le-ai pus chiar tu in aplicare intr-o situatie similara. O melodie sau o carte care te-au facut pe tine sa te simti mai bine dupa o despartire, l-ar putea ajuta la fel de mult.

Urmand acesti pasi vei fi un adevarat sprijin pentru prietenul tau care a trecut printr-o dezamagire sentimentala. Renuntand la critici si observatii rationale si acceptand ca suferintele din dragoste nu pot fi depasite cu usurinta, dai dovada ca esti un prieten bun, pe care apropiatii tau pot conta la nevoie.

Sursa foto : Crnobelo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii