Povesti

#craciun #sarbatori de iarna

Cum de reuseste Mos Craciun sa faca inconjurul lumii intr-o singura noapte?

 

 

Povestea spune ca acum foarte multa vreme, Moş Craciun a descoperit formula magica a prafului pentru reni, care ii face sa zboare. Acest praf magic este impraştiat peste fiecare ren cu putin timp inainte de a pleca din Laponia, in ajunul Craciunului. Este suficient pentru a-i face sa zboare intreaga noapte in jurul lumii, cu viteza gandului si a dorințelor celor mici. Dintre cei noua reni ai Mosului, Rudolph cel cu nasul rosu stralucitor este cel mai celebru. El ii conduce mandru pe celorlalti sapte, pe nume Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Prancer şi Vixen.
 

 

La inceput, biserica catolica şi protestanta nu au privit cu ochi buni evolutia Moşului, care, pe nesimtite, a castigat inimile oamenilor si aproape ca s-a substituit nasterii pruncului Iisus. Oamenii deveneau tot mai orbiți de atracția cadourilor de sub brad si uitau esența sfanta a miracolului nasterii Mantuitorului. insa desi bisericile au fost foarte reticente privind laicizarea sarbatorii, nimeni nu a putut opri ca bunul Mos Craciun sa strabata vazduhul in noaptea de Ajun, implinind cele mai tainice dorințe ale copiilor. Praful sau magic nu a revarsat vraja doar asupra renilor, ci i-a facut pe toți sa creada ca intr-un chip cu totul fermecat, in noaptea de Craciun visele frumoase si dorințele devin realitate. Mos Craciun este poate cel mai indragit personaj al tuturor timpurilor, povestea frumoasa a copilariei noastre in care nu ar trebui sa devenim niciodata prea mari ca sa mai credem.

Sursa: Povestisasesti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele