INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Politica

#relocare proprietari #consolidare cladiri #Nicusor Dan #bucuresti

Nicusor Dan anunta ca doua blocuri din Bucuresti vor fi consolidate fara relocarea proprietarilor. Ce solutii inovative s-au gasit

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca doua blocuri din Bucuresti vor fi consolidate fara relocarea proprietarilor. Acest lucru este posibil datorita unor “solutii inovative testate de echipe de cercetare europene in colaborare cu arhitecti romani si specialisti ai Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic”.

 

Acesta este un proiecct pilor care presupune montarea unui exoschelet extern. Una dintre cladiri va avea un exoschelet din metal, iar alta din lemn. Banii pentru renovari provin din fonuri europene, potrivit edilului.

 “Doua cladiri din Bucuresti vor fi consolidate fara relocarea proprietarilor, prin solutii inovative testate de echipe de cercetare europene in colaborare cu arhitecti romani si specialisti ai Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.

Este vorba despre un proiect pilot, care presupune montarea unui exoschelet (schelet extern) fara mutarea locatarilor, iar banii provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare si E-safe.

Aceasta solutie noua se poate aplica doar in cazul unor cladiri care nu sunt imobile istorice si nici nu se afla in zone protejate, astfel incat sa se poata interveni pe zidurile exterioare.

Cele doua cladiri, de doua si patru etaje, sunt situate la Intrarea Vacaresti nr 2 si Aleea Pricopan nr. 12.

Daca primul imobil se va consolida cu exoschelet din lemn - solutia de proiectare apartinand cercetatorilor din Italia - cel de-al doilea imobil, din Aleea Pricopan nr. 12, se va consolida cu un exoschelet din metal si va permite realizarea de balcoane pentru cele 40 de apartamente, fiind vorba despre locuinte sociale de 30 mp.”, a preciza Nicusor Dan, printr-o postare pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea