Ambii candidati au mizat pe emotie. Pentru a pastra si a atrage noi adepti, Calin Georgescu si-a concentrat discursul in sfera conceptelor de patriotism si traditii.
„Discursul lui Calin Georgescu, castigator al turului 1, contine cateva elemente psihologice observabile. Georgescu foloseste o retorica puternica, apeland la emotiile publicului. El isi exprima preocuparile creand o legatura emotionala cu sustinatorii sai.
Mesajele au fost extrem de simple si foarte usor de inteles, ceea ce a facilitat retinerea foarte usor a lor de catre public. A utilizat un limbaj direct si clar. Repetarea anumitor fraze sau cuvinte au ajutat la intarirea mesajului si la crearea unui impact puternic asupra telespectatorilor din media TV.
Georgescu a avut tendinta de a-si lega discursul castigator de imaginea, locul ocupat in acest moment, avut de contracandidati, dar si de mass-media, plus de politicienii aflati in opozitie cu impresiile lui politice, sociale, economice si/sau de credinta. A generat in acest fel un sentiment de unitate in randul sustinatorilor sai. Subiectele legate de patriotism, valori romanesti pure, traditii crestine, au fost folosite frecvent in discurs, stimuland mandria nationala a audientei”, a declarat Leca, pentru Ziare.com.