INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Politica

#evolutie avere #avere europarlamentari romani #europarlamentari romani

Cei mai bogati europarlamentari romani. Cum au evoluat averile lor in ultimii 5 ani de mandat

Mandatele de europarlamentari sunt ravnite in toate partidele politice, atat pentru remuneratia primita timp de 5 ani, cat si pentru beneficiile obtinute si dupa incheierea mandatului.

Publicatia Panorama a analizat evolutia averilor europarlamentarilor romani alesi in 2019, urmarind opt mari categorii de avere personala, asa cum apar ele grupate in declaratiile facute de demnitari.

Nu toti politicienii romani ajunsi la Bruxelles in 2019 castiga mai bine decat o faceau acasa. Totusi, per total, media lunara a veniturilor celor 33 de eurodeputati romani aproape s-a dublat in cei cinci ani de mandat.

In declaratiile din 2019 (aferente veniturilor inregistrate pe 2018), cel mai bine la acest capitol stateau Cristian Busoi (PNL), cu o medie lunara a veniturilor de 43.415 euro. Era urmat de Daniel Buda (PNL), cu o medie lunara de aproape 33.000 de euro, si de Claudiu Manda, cu o medie lunara de peste 30.000 de euro (gratie sumelor consistente, primite drept dar la nunta sa cu Lia Olguta Vasilescu).

La final de mandat, situatia nu mai e la fel. Vlad Nistor (PNL) are cea mai mare medie a venitului lunar, cu aproape 30.000 de euro, urmat de Daniel Buda (PNL), cu aproape 29.500 euro, si de Traian Basescu (PMP) cu putin peste 29.000 de euro.

Citeste continuarea articolului pe Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea