Calin Georgescu a anuntat luni seara ca se retrage din viata politica, chiar in ziua in care noul presedinte al Romaniei, Nicusor Dan, a depus juramantul in Parlament.
Decizia vine ca o etapa de incheiere a implicarii sale publice si politice, dupa o perioada agitata, marcata de discursuri suveraniste si implicare activa in spatiul civic.
Calin Georgescu se distanteaza de scena politica
Intr-un mesaj adresat publicului, Georgescu a tinut sa sublinieze ca decizia de a se retrage este una personala si ca nu mai doreste sa fie implicat in vreo structura politica.
A precizat ca nu face parte si nu va adera la niciun partid politic, indiferent daca este parlamentar sau nu, si ca isi propune sa ramana un observator neutru al vietii publice.
„Lumea este obosita de conflicte, razboaie, graba, violenta si exces politic. In Romania, lupta politica dusa la extrem a dus la deprofesionalizare. Cand atentia se indreapta exclusiv spre confruntari politice, se pierd din vedere profesiile esentiale pentru progresul real al tarii. Iar in lipsa profesionalismului, Romania saraceste", a transmis Georgescu.
Se retrage fara resentimente si cu un mesaj de multumire
Calin Georgescu a adaugat ca a ales sa se retraga dupa alegerile prezidentiale din 2025, considerand ca etapa actuala a miscarii suveraniste s-a incheiat, cel putin din perspectiva sa. A spus ca nu este o renuntare, ci o alegere constienta, motivata de dorinta de a se dedica familiei si de a se retrage dintr-un context politic tensionat.
„Imi concentrez acum toata energia asupra familiei, care are nevoie de liniste si sanatate dupa o perioada dificila. Nu voi ocupa nicio functie publica si nu am niciun fel de afiliere politica. Aleg sa raman in afara oricarei structuri de partid si sa pastrez o pozitie echilibrata si detasata", a declarat el.
Georgescu a incheiat cu un apel la calm si unitate, multumindu-le tuturor celor care l-au sustinut si au crezut in mesajul sau. A spus ca, desi se retrage din scena publica activa, ramane atent la ceea ce se intampla in societate si va reveni doar daca va exista, in viitor, „o ocazie serioasa pentru Romania”.