Plante de gradina

#floarea soarelui #plantare floarea soarelui #plnte de gradina

Trucuri simple, pentru a planta rapid si corect floarea-soarelui

Vrei sa ai o gradina plina de floarea-soarelui si sa profiti din plin de semintele sale hranitoare? Inainte de a planta floarea-soarelui trebuie sa stii cateva notiuni de baza despre cresterea si ingrijirea acesteia.

1. Locul ideal pentru plantare

Indiferent pentru ce soi de floarea-soarelui optezi, locul in care il plantezi trebuie sa fie pozitionat in plina lumina solara. La fel ca si in cazul plantelor anuale, plantarea soiurilor de floarea-soarelui se face treptat.

Astfel, cel mai indicat ar fi sa cultivi cateva seminte de floarea-soarelui primavara devreme, atunci cand a trecut pericolul inghetului, apoi, dupa doua-trei saptamani, altele. In acest fel, te poti bucura de frumusetea acestora pentru mai mult timp.

2. Solul ideal pentru floarea-soarelui

Floarea-soarelui are nevoie de un sol ce nu cere foarte multa ingrijire. Acesta nu trebuie insa sa fie foarte lipicios si sa aiba un pH cuprins intre 6.0 si 7.5. Floarea-soarelui nu este o planta foarte pretentioasa, asa ca poate creste foarte sanatos si intr-un sol usor alcalin sau acid.

3. Cantitatea de apa optima pentru floarea-soarelui

Floarea-soarelui trebuie udata in general cand solul incepe sa se usuce, insa nu foarte des. Este recomandat sa le uzi dimineata si seara, cand soarele nu este puternic.

4. Cum plantezi floarea-soarelui

Floarea-soarelui se planteaza la cativa centimetri distanta intre ele, deoarece acestea au nevoie de spatiu atunci cand cresc. Daca alegi un soi gigant, atunci spatiul pe care trebie sa il lasi intre plante trebuie sa fie de 90 de cm. Pentru soiurile mai mici, spatiul recomandat este de 30 cm - 60 cm.

De asemenea, adancimea la care plantezi semintele de floarea-soarelui este foarte important. Aceasta trebuie sa se incadreze intre 2 si 9 cm.

5. Timpul de germinare al florii-soarelui

Floarea-soarelui germineaza intre trei si opt zile. Daca trece aceasta perioada, iar planta nu a inceput sa creasca, inseamna ca semintele nu au fost sanatoase si trebuie sa le recultivi. O solutie perfecta pentru ca semintele sa germineze rapid este sa le pui intr-un vas curat cu iaurt proaspat si sol umed si cand inmuguresc sa le transplantezi in gradina.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului