Plante de gradina

#plante aromatice #plante sanatoase #ingrijire plante aromatice #plante gustoase #crestere plante aromatice

Trucuri simple, pentru a avea plante aromatice sanatoase si gustoase

Busuioc, cimbru, oregano sau patrunjel? Cu siguranta esti foarte familiarizata cu aceste condimente. Le folosesti zilnic in mancarurile tale, carora le ofera o aroma deosebita. Din pacate insa, foarte multe persoane iau aceste plante din supermarketuri. Renunta la acest obicei! Plantele aromatice pot fi crescute foarte bine si foarte sanatos chiar la tine acasa. Iata cateva trucuri si sfaturi de care trebuie sa tii cont:

1. Amplasarea plantelor aromatice

Unul dintre cele mai bune locuri in care poti aseza plantele aromatice este bucataria. Aici, acestea au parte de lumina buna, insa trebuie puse departe de sursele de caldura, deoarece acestea le pot deteriora. Cel mai indicat ar fi sa le asezi pe pervazul de la bucatarie, pentru a primi cat mai multa caldura si lumina naturala.

Totusi, inainte de a pozitiona plantele, citeste-le caracteristicile, pentru a sti exact unde sa le asezi, pentru ca acestea se dezvolta armonios si sanatos.

2. Udarea plantelor aromatice

Excesul de apa le poate dauna grav plantelor aromatice. Acestea nu au nevoie de o udare zilnica, insa nici nu poti sa le neglijezi, astfel incat sa se deshidrateze. Incearca sa gasesti o cale de mijloc si verifica constant umiditatea solului.

3. Conservarea plantelor aromatice

Desi de obicei sunt folosite proaspete, plantele aromatice pot fi uscate sau chiar congelate pentru a fi pastrate pentru mai mult timp. In acest caz, cel mai bine ar fi sa le recoltezi inainte de inflorire, deoarece atunci au cea mai puternica aroma.

4. Taierea plantelor aromatice

Taierea sau scurtarea plantelor aromatice este foarte importanta. Aceste procese stimuleaza cresterea si inmugurirea lor. Cimbrul, rozmarinul si salvia sunt printre plantele care au nevoie neaparata de taiere pentru a creste sanatos. Curata-le de lemnul mort la inceputul primaverii. De asemenea, rozmarinul, cimbrul, salvia si levantica au nevoie de taiere mai ales cand tulpinile lor incep sa isi piarda din stabilitate.

Sursa foto: solojardin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului