Trucuri pentru a planta bulbii primavara

Plante de gradina

#plante bulbi #flori cu bulbi #bulbi de primavara #bulbi #plantare bulbi #sfaturi plantare bulbi

Trucuri pentru a planta bulbii primavara

Bulbii de flori pentru primavara ofera un aspect colorat rapid al gradinii, chiar de la debutul sezonului cald. Acestia trebuie insa plantati dupa anumite criterii, daca vrei sa ai flori spectaculoase si sanatoase in gradina ta. Iata cateva trucuri si sfaturi de plantare a bulbilor primavara:

1. Alege bulbii sanatosi

Inainte de a cumpara bulbii de flori analizeaza-i cu atentie. Ai grija ca acestia sa nu prezinte zone uscate sau urme de mucegai. In general, bulbii sanatosi sunt tari si au mai multe flori.

2. Alege-le un loc adecvat

Cei mai multi bulbi de flori prefera soarele, de aceea au nevoie de un loc luminos, din care sa primeasca caldura cel putin sase ore pe zi.

Bulbii de padure, precum anemomonele sau ghioceii prefera in schimb locurile umbroase si reci. De asemeena, un sol bine drenat previne mucegairea solului in sezonul rece.

In zonele in care iernile sunt lungi si foarte reci, poti planta bulbii de primavara in momentul in care solul este suficinet de moale astfel incat sa il sapi usor. Cu toate acestea, bulbii vor avea nevoie de un timp mai indelungat pentru a prinde radacini, daca sunt plantati inainte de luna noiembrie.

3. Cum plantezi bulbii

Bulbii se planteaza cu varful ascutit in sus, deoarece acesta este tulpina plantei. Pentru a creste armonios, bulbii trebuie plantati la o adancime de trei ori mai mare decat diametrul lor. Bulbii mici pot fi insa plantati la o adancime de 3-4 centimetri.

4. Adauga substante ce accelereaza cresterea

Amesteca pamantul pe care il pui deasupra bulbilor de flori cu clei de oase sau superfostat, pentru a incuraja cresterea plantelor si pentru a le intari radacina. Ai putea, de asemenea, adauga clei de oase si intr-un ingrasamant solubil cu apa.

5. Protejeaza bulbii

In cazul in care prin zona in care locuiesti sunt rozatoare, poti stropi bulbii cu ardei rosu. O metoda mai sigura de a proteja bulbii este sa ii plantezi intr-o plasa din panza, deoarece radacinile si tulpinile cresc prin ea, insa rozatoarele nu pot ajunge la ei.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului