Plante de gradina

#trandafiri #trandafiri pentru dulceata #trandafiri comestibili

Trandafiri folositi in alte scopuri decat cel estetic

Trandafirii sunt unele dintre cele mai populare plante de gradina, in special gratie rolului lor decorativ. Cu toate acestea, exista specii de trandafiri bune pentru folosirea intr-un alt mod. Florile se folosesc in bucatarie, la diverse preparate culinare, in cosmetica, pentru diverse tratamente de infrumusetare.
 

Trandafiri pentru frumusete, sanatate si gastronomie


Trandafirii se potrivesc in orice fel de gradina, indiferent de tipul de amenajare: gradini in stil englezesc, frantuzesc, gradini rustice etc. Pe langa rolul lor in decorul gradinii si folosirea lor ca flori de taiat, trandafirii pot fi crescuti pentru a fi folositi in salate, prajituri, tratamente faciale etc. In bucatarie, pentru sanatate sau frumusete, trandafirii sunt unele dintre cele mai nobile plante pe care le poti creste in gradina.

Infrumuseteaza cuburile de gheata pentru bauturi cu petale de trandafiri. Pune petale de trandafiri in punch-uri sau foloseste-le in siropuri, jeleuri sau in cada. Trandafirii sunt foarte potriviti in special pentru deserturi si prajituri.

Exista mai multe tipuri de trandafiri crescuti de sute de ani in scop medical sau culinar. Printre acestia se numara Rosa Gallica, Rosa rugosa, Rosa Canina, Rosa centifolia, Rosa alba, Rosa rubiginosa, Rosa damascena etc.

Trandafirii folositi pentru cosmetice, in medicina sau in bucatarie trebuie crescuti natural, fara pesticide. Iata cativa dintre cei mai frumosi:
 

Trandafir Gertude Jekyll


Gertude Jekyll este un trandafir cu flori roz, cu un parfum profund, bogat si echilibrat. Floarea poate fi folosita in cosmetica pentru a obtine diverse parfumuri.
 

Trandafir Munstead Wood


Munstead Wood este un trandafir cu flori purpurii si cu un parfum cu note calde, fructate, asemanatoare celor ale fructelor de padure. Petalele trandafirului Munstead Wood pot fi folosite in dulceturi, placinte, salate de fructe etc.
 

Trandafir Lady Emma Hamilton


Lady Emma Hamilton este un trandafir potrivit pentru a fi folosit in mancaruri si in produse cosmetice. Floarea are nuante portocalii si galbene si un parfum fructat, cu note de pere, struguri si citrice. Il poti folosi pentru un sorbet de lamaie sau pentru un balsam.
 

Trandafir Scepter'd Isle


Scepter'd Isle este un trandafir roz, cu un parfum cu note de mirt. Petalele florii pot fi folosite in salate, alaturi de fenicul sau in compoturi.
 

Trandafir Princess Alexandra of Kent


Princess Alexandra of Kent este un trandafir cu flori roz, cu arome de ceai si lamaie. Petalele se pot folosi in ceaiuri de plante, dar si pentru a crea saculeti parfumati pentru baie.
 

Trandafir Jubilee Celebration


Jubilee Celebration este un trandafir cu flori mari si cu un parfum puternic, fructat, foarte asemanator cu aroma cojii de lamaie si cu note de capsuni. Floarea se foloseste un sorbeturi si in sosuri de fructe.
 

Trandafir Port Sunlight


Port Sunlight este un trandafir in culoarea piersicii si cu o aroma de ceai. Planta face flori incepand cu primavara tarzie si pana la primul inghet.

Sursa foto : henriettesherbal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului