Plante de gradina

#trandafir Zephirine Drouin #trandafir Blanche Colomb # trandafirii urcatori #trandafiri cataratori #trandafiri

Tot ce trebuie sa stii despre trandafirii cataratori. Culoare si parfum la inaltime

Trandafirii urcatori sunt o alegere minunata pentru a da un aspect romantic si plin de culoare unui gard sau perete, dar totodata un decor elegant si maiestuos pentru pergole sau arcade. In perioada de inflorire atrag toate privirile, deoarece explozia de culoare are loc atat pe orizontala cat si pe verticala. Sunt superbi, romantici, sofisticati si medaliati.

Daca vrei ca toata lumea sa-ti admire trandafirii, trebuie sa ii ingrijesti cu atentie. Curatarea lor trebuie sa fie realizata anual, preferabil primavara. Taie toate crengutele uscate, dar si pe cele bolnave, pentru a permite regenerarea. Incepe curatarea cu ramurile de la baza si continua catre varf, oferind o forma estetica tufisului. Atunci cand scurtezi ramurile inmugurite, ai grija sa nu lasi lemn uscat deasupra, dar nici sa nu tai prea mult, riscand ca mugurii sa fie afectati.

Trebuie sa tii cont si de destinatia pe care o au trandafirii. Daca acopera un gard, taie sub nivelul acestuia, pentru ca noii lastari sa-l acopere in intregime. Daca sunt aranjati pe o bolta, ia in considerare etajarea, in asa fel incat trandafirii sa formeze flori de la baza pana la varf. Indreptarea lastarilor se face cand acestia sunt suficient hidratati, pentru a evita ruperea.

Un aspect important consta in faptul ca trandafirii cataratori trebuie sa fie bine fixati de elementul pe care vrei sa il decorezi. Poti folosi diverse instrumente, precum sarmele izolante sau clemele. Mobilierul de gradina este un ajutor in acest sens, deoarece trandafirii se pot sprijini pe banci, foisoare sau grilaje. Daca ai si cateva suporturi cu texturi si forme diferite, poti obtine aranjamente cu adevarat spectaculoase.

Bolta de trandafiri poate fi un element central al gradinii tale, care te va transporta intr-o lume de vis. Ai grija ca aranjamentul sa fie aerisit, permitand astfel o bună iluminare, de care trandafirii au nevoie pentru a inflori. De asemenea, daca elimini florile ofilite ajuti planta sa infloreasca din nou intr-un timp scurt. Blanche Colomb reprezinta o alegere perfecta pentru aranjamente elegante, albul proaspat al acestui trandafir oferind o nota de puritate gradinii tale. Blanche Colomb este un trandafir viguros, cu inflorire abundenta si repetata, de care te poti bucura din luna mai pana la inghet.

Trandafirii urcatori pot face adevarate minuni si pentru fatada casei tale. Daca vrei sa imbraci peretii cu trandafiri, poti sa folosesti un grilaj de lemn, care le va servi drept suport. Trandafirul Zephirine Drouin va oferi casei tale un aspect de poveste. Este unul dintre cei mai celebri trandafiri romantici, iar popularitatea sa se datoreaza mai multor motive. In primul rand, infloreste abundent la sfarsitul primaverii, florile de un roz-aprins avand un parfum intens absolut minunat. Apoi, tolereaza semiumbra si solul sarac, iar datorita particularitatii de a avea putini spini este foarte ușor de modelat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului