Plante de gradina

#flori primavara #flori cu bulbi #gradina de flori #amenajare gradina #bulbi #primavara

Tot ce trebuie sa stii despre plantarea bulbilor de primavara

Florile cu bulbi sunt primele care ne incanta cu aroma si culoarea lor. Acestea pot fi plantate insa, numai dupa ce pericolul inghetului trece. Invata tot ce trebuie sa stii despre plantarea florilor cu bulbi.

Alege bulbi sanatosi

Inainte de a cumpara bulbii pe care urmeaza sa ii plantezi in gradina, analizeaza-i cu grija pentru a evita sa cumperi bulbi bolnavi. Evita-i pe cei care sunt afectati de mucegai, sunt moi sau au zone uscate. Un bulb sanatos trebuie sa fie tare.Tine cont de aceleasi criterii de selectie chiar si pentru bulbii pe care i-ai pastrat din anul anterior.

Locul de plantare

Florile cu bulbi se planteaza la soare, intr-un loc in care sa fie ferite de umbra. In schimb, daca ai bulbi de padure, precum ghiocei, planteaza-i in zone umbrite.

Plantarea bulbilor

Planteaza bulbii cu partea ascutita in sus. Pentru a se dezvolta corespunzator, bulbii trebuie plantati la o adancime de trei ori mai mare decat diametrul lor. Bulbii mici pot fi insa plantati la o adancime de 5 centimetri.

Adauga fertilizant

Pentru a accelera cresterea adauga substante fertilizante. Este suficient sa amesteci pamantul in care urmeaza sa plantezi bulbii sau cu clei de oase sau superfostat. Acestea ajuta si la intarirea radacinilor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina