Plante de gradina

#top trandafiri frantuzesti #trandafiri frantuzesti #trandafiri

Top cei mai frumosi trandafiri frantuzesti

Franta este renumita pentru multe lucruri, cum ar fi arhitectura istorica, emblematicul turn Eiffel, mancarea delicioasa, sursa celor mai delicate parfumuri si desigur pentru Paris, orasul iubirii. In plus, Franta este cunoscuta ca si tara de origine a celor mai frumoase flori indigene.  Trandafirii se numara printre cele mai populare flori in Franta si sunt un element de baza in cultura franceza datorita imparatesei Josephine (1763-1814), prima sotie a lui Napoleon Bonaparte care iubea gradinaritul.

 

Fascinata de botanica, Josephine a colectionat si a plantat in gradina sa, plante exotice din intreaga lume. Pentru prima data in gradina casei sale Chateau de Malmaison, ea a crescut aproximativ 200 de specii noi de flori, inclusiv magnolie violet, bujor, hibiscus, camelie si dalie.

Dar, mai mult decat orice, Josephine avea o pasiune aparte pentru trandafiri, astfel ca a creat cea mai mare gradina de trandafiri cunoscuta vreodata in Europa (la acea vreme). A vrut ca in gradina sa, sa existe fiecare trandafir cunoscut in lume si astfel a ajuns sa detina pana la 500 de soiuri diferite. Gradina ei de trandafiri a popularizat reproducerea trandafirilor in toata Franta, a inspirat generatii si nenumarate gradini de trandafiri din intreaga lume.

In Franta exista doua soiuri distincte de trandafiri:

„La France”- un trandafir hibrid de ceai crescut in Franta. Primii trandafiri hibrizi de ceai au fost creati in Franta in 1867 prin incrucisarea marilor Hybrid Perpetuals cu trandafiri de ceai. Acesta a marcat inceputul erei „Trandafirilor Moderni”. Toate speciile care au existat inainte de 1867 sunt considerate antice sau „trandafiri vechi de gradina”.

Trandafirul frantuzesc - In 1815, Josephine a cultivat trandafirul francez, cunoscut si sub numele de trandafir galic sau trandafir de Provin. Este o specie de planta cu flori din familia trandafirilor, originara din sudul si centrul Europei si una dintre primele specii de trandafiri cultivate in centrul Europei. Deseori denumita regina florilor, floarea trandafirului este pur si simplu uimitoare. Rosul este cea mai comuna culoare, dar poate fi gasit si in nuante de roz, alb, violet si galben.

Specialistii in trandafiri de la FamousRoses au realizat un top al celor mai frumosi trandafiri frantuzesti pe care merita sa ii aveti in gradina.

1. ALLELUIA

Alleluia e un trandafir spectaculos din familia Delbard, creat in anii ’80 cand buchetele cu flori daruite din inima erau cea mai frumoasa declaratie de dragoste. Alleluia are flori mari, elegante, deosebit de delicate. Acest trandafir magnific are un boboc foarte lung ce se transforma intr-o floare eleganta si generoasa, in doua culori: rosu purpuriu pe deasupra petalei si argintiu cu reflexii de roz pe dedesubt. Ca orice soi aparte, are o inflorire spectaculoasa care va va surprinde pe toata perioada sezonului. Juriile internationale au fost, de asemenea, impresionate, Alleluia primind 3 medalii la concursurile internationale.

2. RED LEONARDO DA VINCI 

Perioada RED a curentului trandafirist are un reprezentant de seama prin opera romantica a Casei Meilland Richardier, dedicata in intregime lui Leonardo da Vinci. O creatie vie, catifelata, usor parfumata, cu un aspect luxuriant care promite sa fie la piece du resistance in orice galerie de arta florala gazduita de catre orice iubitor de arta care stie sa aprecieze un trandafir capodopera.

Pictate intr-un vibrant rosu-coacaza , florile din creatia Red Leonardo da Vinci par sa ramana pentru totdeauna caci acestui trandafir ii este dat sa infloreasca atat de des incat se mai spune despre el ca are o inflorire permanenta. Diametrul florilor este de aproximativ 6-8 cm si fiecare floare are peste 90 de petale, deci o prezenta bogata, abundenta, cu o durabilitate foarte mare pentru o perioada foarte lunga de timp. Datorita multitudinii de ramuri laterale bine ramificate coroana sa este densa, compacta si plina.

3. PAUL GAUGUIN

De acum inainte, caldura, distinctia si nobletea vor fi asigurate, in gradina de nuantele pastelate de galben si portocaliu cu reflexii corail ale acestui trandafir opera de arta, o creatie de succes semnata Georges Delbard. Paul Gauguin este un trandafir floribunda superb cu flori mari, romantice si o vegetatie cu o buna rezistenta la maladii ce poate atinge, la maturitate, inaltimi de 90-100cm. Inca din luna mai si pana la inghet, acest trandafir superb va va incanta privirea la fiecare inflorire.

4. Bourbon Rose

Bourbon Rose este un trandafir de gradina cunoscut pentru mostenirea sa unica. Este, de asemenea, un hibrid, un simbol al elegantei regale si este susceptibil la micoza si mucegai. Acesti trandafiri frumosi au fost introdusi pentru prima data in Franta in 1820 de Henri Antoine Jacques si au originea pe insula Bourbon din Oceanul Indian. Sunt parfumati si vin intr-o gama de nuante, inclusiv rosu intens si roz perfect, rosu deschis si alb pur.

5. HENRI MATISSE

Casa Delbard prezinta Henri Matisse, un trandafir superb cu flori viguroase, parca desprins din poveste. Henri Matisse surprinde prin inflorirea abundenta si repetata si explozia de culoare. Are flori elegante, colorate in nuante de rosu, roz si alb si este un deliciu in orice gradina. Henri Matisse este un trandafir cu o vegetatie verde inchis, sanatoasa si stralucitoare, ce poate atinge la maturitate inaltimi de 80-100 cm.

6. Victor Hugo

Trandafirul Victor Hugo este un alt soi minunat de trandafir de ceai hibrid Grandiflora. Prezinta flori intense de culoarea carminului care infloresc de la sfarsitul primaverii pana la mijlocul toamnei. Fiecare tulpina poarta aproximativ 5 flori superbe, ideale pentru aranjamente. Acest trandafir este apreciat nu doar pentru culoarea sa intensa, ci si pentru parfumul lemnos si usor picant. Prefera expunerea completa la soare, solul umed si bine drenat. Atinge o inaltime de 100 cm. Taierea este esentiala primavara si iarna pentru a favoriza cresterea si inflorirea repetata.

7.  PRINCE JARDINIER

Casa Meilland Richardier ne ofera Prince Jardinier, un trandafir cu sange albastru, dar cu un colorit delicat crem pal, cu mijloc roz. Acest print al gradinilor, incoronat cu flori mari de aproximativ 80 de petale, purtand un parfum puternic de roze, nu este deloc un print sensibil desi este o fire extrem de romantica. Dimpotriva, este un trandafir sanatos si puternic, cu o excelenta rezistenta la maladii. Si ca orice trandafir cu aer regal, a fost decorat de multe ori la concursurile internationale. A luat Premiul pentru Parfum la Buenos Aires, premiul 1 al producatorilor, premiul 1 al Societatii Nationale de Horticultura din Franta, Medalia de Argint pentru flori mari la Baden-Baden, dar si prestigiosul ADR. Floarea sa are diametrul de 13 cm iar inaltimea sa atinge 80-130 cm. 

8. ERIC TABARLY (EDEN ROSE ROSU)

Casa Meilland Richardier ne propune un trandafir catarator care aminteste de Pierre de Ronsard, cu floarea sa de forma trandafirilor clasici, cu o culoare rosu purpuriu si un parfum mediu. Daca vreti o gradina frantuzeasca, trandafirul Eric Tabarly este alegerea perfecta. De asemenea, are o rezistenta buna la maladii si o inflorire generoasa. La maturitate atinge inaltimea de 2m +, iar florile sale gigantice au aproximativ 100 de petale. Un trandafir magnific remarcat si de juriile internationale, premiat cu 2 medalii pentru calitatile sale desavarsite. 

9. ANDRE LE NOTRE

Trandafirii indiferent de culoare, transmit aceeasi iubire sincera tuturor celor care se apropie sa le simta parfumul. Producatorii de trandafiri din intreaga lume exact in asta cred. In miile de nuante prin care iubirea poate fi declarata. Astfel, apar noi creatii, noi forme, noi culori prin care sentimentele pot fi impartasite. Asa a aparut si Andre Le Notre, una dintre creatiile de succes de la Meilland Richardier, care combina inflorescenta bogata, rezistenta foarte buna la maladii, parfumul puternic de roze si fructe si o culoare roz pal. Frunzisul ii este foarte  dens, de un verde mediu, semi-mat. Andre Le Notre a obtinut medalia de aur la Roma si Courtrai si premiul pentru parfum la Geneva,  Madrid, Monza si Barcelona. Florile acestui trandafir magnific au aproximativ 60/65 de petale si un diametru de 12 cm. E intr-adevar un trandafir spectaculos cu inflorire repetata pe toata perioada sezonului, din luna Mai pana la primul inghet. La maturitate poate atinge inaltimi de pana la 3 m.

10. BIENVENUE 

Bienvenue este un superb trandafir semiurcator creat de catre marele Delbard, cu flori spectaculoase de culoare roz, foarte delicate si cu o forma deosebita, cu petale usor creponate. Florile au un parfum intens de lamaie in centrul florii, iar spre exteriorul acesteia se poate simti un parfum usor de iedera. Acest trandafir are o forta de crestere mare , iar la maturitate poate atinge inaltimi intre 1.5 si 2 m. Infloreste repetat pe toata perioada sezonului si are o rezistenta foarte ridicata la boli. Un trandafir spectaculos medaliat la concursurile internationale, ce poate fi cu adevarat o piesa de rezistenta in gradina.

Daca va doriti un trandafir frantuzesc in gradina, intrati in lumea magica a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveti de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume! La Famous Roses gasiti trandafirii de care aveti nevoie pentru a va transforma gradina intr-o galerie de arta. De la trandafiri cataratori si parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, Famous Roses va ofera cei mai calitativi si rezistenti butasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colectie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.

Sursa foto – pixabay.com

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului