Plante de gradina

#trandafiri #trandafiri parfumati #tipuri trandafiri

Top 8 cei mai parfumati trandafiri

Trandafirii sunt florile care te surprind si te incanta de fiecare data. Dincolo de coloritul si forma variate, trandafirii te fac sa te indragostesti de ei si prin parfum. In continuare iti prezentam unele dintre cele mai parfumate soiuri.


1. Parfum de miere – Honey Perfume

Este o floare premiata la concursurile de specialitate, cu un parfum pregnant, puternic. Culoarea sa este galben-piersica si face niste flori mari, batute.


2. Parfum suav de prun – Plum perfume

Acest soi impresioneaza in primul rand prin aspect, insa florile perecte, de culoarea lavandei, care arata minunat atat in gradina, cat si in vaza, sunt completate de un parfum subtil, fin.


3. Parfum stralucitor – Radiant perfume

Asa cum spune si numele, acest soi este de-a dreptul regal. Florile mari, perfecte, alaturi de parfumul puternic, fac ca aceasta floare sa aduc stralucire oricarui interior pe care-l decoreaza.


4. Mostenirea – Heritage

Acest soi englezesc surprinde prin delicatete. Floarea bogata in petale, de un roz pal, pastelat, se combina cu parfumul fin, care aduce a lamai. Multi gradinari apreciaza la acest soi faptul ca tulpina are mai putini spini si este rezistent la boli.


5. Madame Plantier

Prima data sadit in 1835, acest soi a trecut cu succes de proba timpului. Floarea bogata, batuta are un parfum subtil.


6. Autumn Damask

Acest soi de trandafiri batuti, de culoare roz este cultivat din anii 1500. Este rezistent, de multe ori fiind vandut ca floare rezistenta in oricare dintre cele patru anotimpuri, insa specialistii il prefera pentru parfumul puternic, pregnant,


7. Just Joey

Este greu sa egalezi frumusetea acestei flori de culoarea piersicii cu insertii orange. Desi pare ca aspectul i-a adus atatea aprecieri, specialistii spun ca parfumul ii intrece frumusetea inzecit.


8. Trandafirii Damask

Trandafirii Damask sunt un soi care se planteaza in general in manastiri, in scopuri medicinale. Acestia au un colorit divers, ce variaza de la alb la roz intens si au un miros foarte puternic. Ei au o rezistenta foarte mica cand vine vorba despre daunatori sau boli.



Sursa foto: bhmpics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului