Plante de gradina

#trandafiri 2023 #trandafiri gradina #trandafiri #plantare trandafiri

Top 5 trandafiri de o frumusete aparte, pe care trebuie sa-i plantezi in gradina ta in 2023

 

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase si cele mai indragite flori. Aceste plante delicate, dar minunate, se gasesc insa intr-o multime de varitati, unele mai frumoase ca altele. Iata topul celor mai frumosi trandafiri pe care-i trebuie sa-I plantezi in gradina ta in 2023.

Trandafirul Joseph’s Coat

 FOTO: minnetonkaorchards.com/

Daca esti in cautarea unui trandafir catarator frumos pentru gradina ta, atunci trandafirul Joseph’s Coat Rose poate fi cea mai buna alegere pentru tine. De fapt, niciun alt trandafir catarator nu este la fel de colorat ca trandafirul Joseph’s Coat. Acesta produce flori medii de culoare rosu-portocaliu nuantat cu auriu. Creste bine pe garduri si pe foisoarele din gradina ta.

Aceasta planta de trandafir nu are boli si ajunge pana la 8-10 picioare in inaltime. Ar trebui sa plantezi intr-o zona care ofera soare deplin. Udarea este, de asemenea, importanta pe tot parcursul sezonului de crestere. Trandafirul Joseph’s Coat este o planta cu inflorire continua. Florile multicolore stralucitoare vor aparea in mod repetat din primavara pana in vara. Florile au, de asemenea, un parfum usor, fructat.

Trandafirul Winchester Cathedral

 FOTO: redneckrosarian.wordpress.com

Este un trandafir englezesc cu inflorire repetata, care poarta flori albe atractive, in forma de cupa. Acest trandafir de marime medie se deschide la 3,5 cm cu 80-85 de petale. In afara de frumusetea sa, Trandafirul Winchester Cathedral este renumit si pentru parfumul sau puternic. Produce un parfum placut, cu note de floare de migdal si miere.

Trandafirul Winchester Cathedral este o planta rezistenta la boli. De asemenea, creste si infloreste bine pe o perioada lunga de timp. Semintele trebuie plantate intr-o parte a gradinii tale unde primeste soare partial. Planta creste 1,2 metri in inaltime. Prima floare va aparea in vara si infloreste in mod repetat pana in toamna.

Trandafirul Eden Red

 FOTO: freepik.com

Eden Red este un trandafir catarator uimitor, cu flori mari, de moda veche, de un rosu aprins. O singura floare a unui trandafir Eden Red are un diametru mediu de 5 inci si contine pana la 110 petale. Trandafirii acestia sunt, de asemenea, unii dintre cei mai parfumati trandafiri raspandind in aer un parfum intens si bland.

Eden Red  este o tufa de trandafiri sanatoasa si cu inflorire continua. Acest trandafir catarator este perfect pentru a acoperi gardurile sau foisoarele din curte. Ingrijirea trandafirului de acest fel este destul de simpla. Planta are nevoie de soare deplin si de udare moderata. De asemenea, ar trebui sa tai planta inainte de iesirea frunzelor. Inflorirea acestui trandafir va incepe primavara si va continua pana la sfarsitul verii.

Trandafirul Victor Hugo

 FOTO: info-incredible.xyz

Trandafirul Victor Hugo este unul dintre cei mai frumosi trandafiri rosii din lume. Produce flori mari de culoare rosu inchis, cu 25-30 de petale. Parfumul puternic este o alta caracteristica deosebita a acestui trandafir. Astfel, trandafirul Victor Hugo este o alegere buna pentru realizarea de buchete si aranjamente.

Plantele de trandafir Victor Hugo vor creste pana la o inaltime de 1 metru. Are nevoie de expunere totala la soare. Tunderea este o necesitate pentru aceasta planta de trandafir in timpul iernii si primaverii. Inflorirea trandafirului Victor Hugo va incepe primavara si se repeta pana toamna.

Trandafirul Rhapsody In Blue

 

FOTO: sarahraven.com

Rhapsody In Blue este un trandafir uimitor de colorat, cu o nuanta de mov care se estompeaza pana la albastru ardezie. Este un trandafir semidublu care se formeaza in buchete mari. Frumosii trandafiri Rhapsody In Blue se deschid initial ca niste flori complete de culoare albastra. Dar, treptat, acestea se estompeaza in albastru ardezie.

Pentru a planta trandafirul Rhapsody In Blue  este important sa alegi un loc unde exista o temperatura moderata si soare partial. Planta va creste pana la 1,2 metri in inaltime. Florile acestuia iti vor bucura privirile pe tot parcursul verii.

 FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului