Plante de gradina

# trandafiri taiere vara # taiere vara flori # trandafiri taiere #ingrijire trandafiri #trandafiri

Taierea trandafirilor vara, foarte importanta. Cum se face corect

Taierea trandafirilor vara este cea mai importanta pentru cresterea lor sanatoasa si inflorire.

Gradinarii spun ca taierea de vara a trandafirilor este mult mai importanta decat cea de vara. Aceasta trebuie sa se faca in luna august.

Taierea lastarilor

In primul rand, vara trebuie taiati lastarii firavi, care au doar doua trei frunze. Se taie varful lastarilor cu flori trecute, dar niciodata mai jos de cinci noduri. Daca taierea se face inainte de 15 august, trandafirii pot inflori si mai abundent.

In cazul in care tufa de trandafiri a fost atacata de boli si daunatori, se poate taia tufa aproape complet, pentru ca pana in luna septembrie sa se regenereze si sa dea energie radacinii peste iarna.

Scapa de uscaciuni

Pentru a avea trandafiri sanatosi tot anul, trebuie sa tai partile bolnave, atacate de daunatori, moarte sau imbatranite. Taie ramurile care au crescut in interiorul coroanei pentru ca acestea sufoca planta. Ai grija ca taierea sa se faca oblic, nu drept.

Ideal ar fi sa fie realizata la un unghi de 45 de grade, la 5 mm deasupra ochiului. In cazul florilor trecute acestea se taie pana la prima frunza dezvoltata complet, loc din care va aparea o noua inflorire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului