Plante de gradina

#trandafiri #plante #flori #gradina

Specii de trandafiri

De o frumusete inegalabila, un miros imbietor si o mare variete de specii si culori, trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase si indragite flori de gradina , din lumea intreaga. Daca vrei sa-ti plantezi si tu trandafiri in gradina, trebuie sa te hotarasti mai intai ce specie de trandafiri iti doresti si care crezi ca s-ar potrivi in gradina ta.

 

1 Tufele de trandafiri

Tufele de trandafiri sunt o combinare intre trandafirul clasic si hibrizii de trandafiri. Acestia sunt parfumati si sunt mult mai rezistenti, durabili si longevivi, fata de prima specie.

2 Hibrizii de trandafiri

La acesti trandafiri parfumul depinde de varietate: unii au un parfum intens si imbietor, iar altii nu miros deloc. Acestia sunt mai putin rezistenti si mai sensibili decat restul speciilor de trandafiri.

3 Trandafirii Cataratori

Trandafirii cataratori pot depasi 3 metri inaltime. Acestia sunt usor de ingrijit si sunt rezistenti la insectele daunatoare . Majoritatatea infloresc doar o data pe an si au un parfum mai putin intens decat restul trandafirilor.

4 Trandafirii Floriunda

Atingand inaltimi de la 60 cm pana la 1,4 metri acesti tranadfiri cresc in tufe si infloresc pe tot parcursul verii, pana toamna tarziu.

5 Trandafirii Moss

Pe langa faptul ca sunt una dintre cele mai vechi specii de trandafiri, acestia sunt parfumati si foarte rezistenti. Ei infloresc doar vara, iar toamna fac fructe ( bine cunoscutele macese).

6 Trandafirii Rugosa

O specie de trandafiri clasici, mari, cu o buna rezistenta la majoritatea insectelor daunatoare. Termenul de “rugosa” se refera la frunzele trandafirului ce au texturi diferite, cu striatii.

7 Trandafirii Pitici

Cu o inaltime de la 15cm pana la 65 de cm, acesti trandafiri sunt perfecti pentru ghivece si jardiniere , mai ales datorita faptului ca au flori mici. Nu toti trandafirii pitici sunt parfumati, acest lucru depinzand de varietatea lor.

8 Trandafirii Grandiflora

Combinatie de hibrizi de trandafiri si trandafiri floribunda, grandiflora atinge pana la 2,5 metri inaltime si au flori mari. Ca si hibrizii de trandafiri, doar unele specii sunt parfumate, iar altele sunt mai putin rezistente la boli si insecte.

9 Trandafirii Gallica

De o culoare rosu inchis, si formand o tufa verticala cu tepi fini ce poate atinge 1,2 metri, trandafirii Gallica, sunt cei mai vechi trandafiri cultivati in Vest. Acestia dateaza inca de pe vremea Imperiului Roman si sunt toleranti cu solurile mai putin fertile.

10 Trandafirii Damask

Specie de plante cultivata in manastiri din Europa in scopuri medicinale, trandafirii Damask, au un colorit ce variaza de la alb, la roz intens si au un miros puternic. Sunt mai mari decat trandafirii Gallica, insa au o rezistenta mai mica la eventualele boli sau daunatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare