Plante de gradina

#culoare #lalele #flori #simbol flori #simbol lalele #culoare lalele

Simbolurile lalelei in functie de culoare

Insemnatatea florilor este bazata pe o simbolistica veche, iar in cazul lalelei cele mai multe simboluri bazate pe culoare sunt bazate pe legenda acestei flori.

Atunci cand vrei sa adaugi unui buchet de lalele o insemnatate speciala, este important sa cunosti care sunt simbolurile asociate fiecarei culori a lalelelor.


Insemnatatea lalelei

Ajunse in Europa abia in secolul al XVI-lea, aceste flori native Persiei si Turciei s-au raspandit rapid. O frumoasa legenda turceasca explica insemnatatea lor. Dupa ce un tanar print afla ca tanara de care se indragostise a murit, se sinucide, iar din sangele lui se nasc lalelele, flori care reprezinta dragostea pura.


Laleaua alba

La fel ca si alte flori albe, laleaua de aceasta culoare reprezinta puritate, dar insemnatatea sa include si respect. Din acest motiv, un buchet de lalele albe este ideal atunci cand vrei sa-ti ceri scuze pentru o greseala.


Laleaua rosie

Dragostea simbolizata de laleaua rosie este una puternica, care te mistuie. Daca vrei sa-ti exprimi sentimentele foarte puternice, care crezi ca sunt nepieritoare, aceasta culoare este perfecta.


Laleaua galbena

Simbolistica lalelei galbene a evoluat de-a lungul timpului. In urma cu ceva vreme, aceasta floare simboliza dragostea unilaterala, care este lipsita de speranta. Mai noi, laleaua galbena este un mod frumos de a complimenta zambetul celei care o primeste.


Laleaua roz

Perfecte pentru prieteni si rude, lalelele roz simbolizeaza afectiuni si sentimente puternice, dar nu romantice.


Laleaua portocalie

Simbol al pasiunii mai putin romantice, lalelele portocalii sunt flori deosebit de potrivite pentru o partenera de afaceri sau pentru o colega. Insemnatatea lor include si entuziasmul tau pentru o colaborare.


Laleaua purpurie

Culoarea asociata regalitatii poate fi utilizata pentru a-ti arata respectul si admiratia pentru cea care le primeste. Purpuriul poate insemna insa si renastere, motiv pentru care lalelele in aceasta culoare sunt un dar excelent chiar la inceputul primaverii.


Laleaua patata

Lalelele striate sau patate sunt considerate un simbol pentru ochi frumosi. Ofera un buchet de lalele patate pentru a oferi un compliment cu privire la ochii celei care le primeste.



Sursa foto: networkmagazine.ie, yume.vn, desktopnexus.com, badfon.ru, mlewallpapers.com, tvnet.lv, warmatrix.com, 8tracks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului