Plante de gradina

#floare #planta #ghiveci #gradina

Regina pajistilor - Filipendula rubra

Regina pajistilor este o planta perena, apreciata pentru florile sale frumoase devoltate sub forma de tufisuri, dar si pentru pentru nuantele sale placute de roz. Regina pajistilor se foloseste cu precadere in medicina, fiind un remediu excelent impotriva reumatismului, insa gradinarii pasionati se bucura doar de simpla ei prezenta in gradina.



Aceasta se dezvolta foarte bine alaturi de tufisurile crini, irisi si tufisurile de trandafiri, facand parte din aceeasi specie (Rosaceae).


Cultivare


Regina pajistilor se cultiva prin intermediul semintelor de cele mai multe ori, dar cea mai sigura si comoda metoda este divizarea acesteia. Asadar, se ia o radacina de Regina pajistilor si se planteaza intr-un sol usor umezit la inceputul toamnei daca vrei sa o tii afara. Pentru plantarea in interior, trebuie sa faci acest lucru primavara, intr-un ghiveci spatios.

Regina pajistilor prefera un sol bogat in humus, care sa ii mentina umiditatea de care are nevoie pentru a se dezvolta in mod corect.


Udare


Regina pajistilor este o floare care nu suporta seceta, asa ca este recomandat sa te asiguri ca aceasta nu are niciodata pamantul uscat deoarece risti sa o pierzi iremediabil. Planta se uda in functie de temperaturile de afara, de cat de umed sau uscat este aerul, dar mai ales in functie de starea solului. In zilele toride, udarea trebuie facuta zilnic si chiar de doua ori pe zi, daca este necesar.


Lumina si temperatura


Regina pajistilor tolereaza soarele si lumina puternica, dar se poate dezvolta foarte bine si in semiumbra. Avand in vedere ca este o planta care prefera solurile usor umede, ar fi bine sa o feresti de spatiile la care soarele are acces de dimineata pana seara si sa o asezi intr-un loc in care razele fierbinti patrunde doar cateva ore pe zi, de preferat dimineata.


Boli si daunatori


In general, Regina pajistilor nu este o planta supusa bolilor sau daunatorilor, insa ea poate avea de suferit din cauza secetei si a lipsei apa. In rest, ea este protejata impotriva insectelor si a bolilor care o pot distruge sau care o pot afecta intr-un mod negativ.


Fertilizare


La inceputul primaverii se adauga, o data la 20 – 25 de zile, un ingrasamant lichid care sa stimuleze inflorirea. Totusi, daca doresti rezultate pe termen lung si un fertilizator care sa revigoreze planta, poti opta pentru fertilizatorul granulat, cu eliberare treptata . Acesta se va bucura sa substante fertilizatoare timp de aproximativ 3 luni de la aplicare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului