Plante de gradina

#gradina #petarde #riscuri artificii #artificii cu element de sustinere #galeata cu apa

Protejeaza gradina de artificiile de Revelion

Artificiile de Revelion pot avea efecte neplacute asupra plantelor din gradina, chiar daca le detonezi chiar tu sau ajung in curtea ta de la vecini. Afla cum poti proteja gradina de artificiile de Revelion.

Dincolo de explozia initiala care poate distruge tulpini si frunze, artificiile de Revelion pot arde plantele din gradina ta sau le pot otravi cu reziduuri toxice.

Efectele finale ale artificiilor de Revelion asupra gradinii tale le poti observa doar primavara, dar exista cateva moduri de a scadea riscul unor probleme sau accidente.

Alege cu atentie locul de detonare

Pentru a te bucura de artificii in siguranta in gradina, este important sa alegi locul corect de detonare, chiar daca intreaga gradina este acoperita cu zapada. Opteaza pentru aleile sau cararile din gradina, cat mai departe de straturile de flori sau de pomi.

Foloseste doar artificii cu element de sustinere

Artificiile cu un element de sustinere, un bat care se infige in pamant, sunt cele mai potrivite pentru gradina. Cu cat este lansat mai de sus, cu atat riscul unor daune pentru plante este mai mic.

Calculeaza traiectoria

In functie de inclinatie, poti calcula uneori si traiectoria exacta a artificiilor in gradina ta. Dupa infigere, artificiile se pot inclina usor in orice directie si este important sa verifici ca nu au niciun obstacol in traiectorie, in special copaci, chiar daca este vorba de un foios care si-a pierdut complet coroana toamna.

Tine petardele departe de gradina

Singurul farmec al petardelor este zgomotul puternic produs, insa explozia poate dauna in mod grav plantelor, chiar si celor cu bulbi ingropati la cativa centrimetri sub pamant. In plus, reziduurile toxice ale petardelor se pot scurge in pamant la topirea zapezii si pot otravi plantele din gradina ta.

Umple preventiv o galeata cu apa

Pentru a putea reactiona corect in cazul oricarui accident, este important sa ai la indemana o galeata cu apa atunci cand lansezi artificii in gradina. Scanteile ar putea incendia un copac, gardul de lemn sau chiar mobilierul de gradina, iar daca ai apa la indemana, rezolvi rapid problema si te poti bucura fara griji de Revelion in continuare.

Sursa foto: Outdoorphotographermag.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului