Plante de gradina

#gradinarit #gradina #ponturi gradinarit #sfaturi gradinarit

Ponturi pentru gradinarit in luna iulie

In iulie poti recolta fructele delicioase ale verii si ai posibilitatea sa faci primele pregatiri pentru gradina ta de toamna.

Iata cateva ponturi pentru gradinarit in luna iulie:

Elimina daunatorii

In luna iulie apar numerosi daunatori: afide la trandafiri, omizi in legume sau pasari in cautare de fructe. Uda plantele care sunt vesnic verzi pentru a indeparta acarienii. Intinde o plasa deasupra verzelor pentru a impiedica fluturii sa le distruga. Verifica-ti culturile existente pentru a depista din timp distrugerile daunatorilor si actioneaza pentru a preveni agravarea situatiei.

Acolo unde este nevoie, foloseste insecticid sa elimini daunatorii la arbusti si flori. Inspecteaza gradina si vezi unde au crescut buruieni. Smulge-le pentru ca acestea sa nu mai consume nutrientii din sol care sunt necesari plantelor cultivate.

Legume plantate in iulie

In iulie, poti sa plantezi legumele care iti vor folosi in toamna. Planteaza morcovi, conopida, sfecla, salata verde, broccoli. In acest fel, semintele vor avea suficienta caldura pentru a germina. Pastreaza umiditatea solului pana la incoltire. Nu uita sa protejezi legumele plantate cu o plasa pentru ca musculitele sa nu poata depune oua pe ele.

Udarea plantelor in iulie

Uda plantele cu atentie in aceasta luna torida. Iriga gradina mai bine bine o data sau de doua ori pe saptamana, abundent, decat cate putin, zilnic. Acorda o atentie speciala plantelor noi aparute. Fa in asa fel incat sa nu uzi frunzele in timpul zilei si sa eviti orele in care temperaturile sunt cele mai ridicate. Adauga un strat de mulci in jurul radacinilor unde vrei ca umiditatea solului sa se pastreze mai mult timp. Pentru ca apa sa poata patrunde in sol cat mai adanc, poti sapa pamantul din jurul tulpinilor plantelor.

Culege fructele si legumele

Culege murele, merele si fructele care pot fi deja consumate. Cu cat sunt lasate mai mult, cu atat fructele au mai mari sanse sa se strice in temperaturile mari de afara. Indeparteaza resturile de pe plante astfel incat sa previi aparitia bolilor. Culege regulat plantele aromatice atata timp cat acestea nu au apucat inca sa infloreasca. Recolteaza salata, rosiile, morcovii, ceapa, leusteanul, mazarea, fasolea verde si usturoiul.

Aerisirea serei

Sera sau rasadnitele trebuie aerisite in mod regulat in zilele calduroase din iulie. In acest fel, se evita aparitia bolilor.

Protejeaza culturile de ploi

In cazul in care cad ploi reci si abundente, protejeaza culturile sensibile, cum sunt cele de ardei, rosii sau ardei.

Ocupa-te de bulbii de flori

Scoate din pamant bulbii de flori de primavara cum sunt lalelele, zambilele sau narcisele. Lasa bulbii la uscat si pe urma depoziteaza-i in pungi de hartie, intr-un loc uscat.

Planifica gradina de toamna

In iulie, te poti gandi deja la legumele, florile sau celelalte plante pe care vrei sa le ai in gradina de toamna. Poti cumpara seminte si poti semana pentru legumele si zarzavatul din toamna. Fa acest lucru seara.

Ocupa-te de plantele de interior

Verifica plantele de interior pentru a vedea daca au fost atacate de daunatori. Este bine sa le scoti putin la aer, seara, cand temperaturile sunt acceptabile. Curata plantele de interior de resturi si uda-le bine.

Foto: lindasyoga.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului