Plante de gradina

#gradinari #plante gradina #amenajare gradina #gradina

Plantele pe care orice gradinar care se respecta trebuie sa le aiba in gradina in fiecare toamna

O gradina nu este centrata numai pe florile ce tin de primavara si vara, ci dimpotriva. Toamna este anotimpul in care multe plante sunt in floare si care aduc curtii o imagine frumoasa, plina de culoare si de fructe sau alte elemente importante. Florile pot sa fie alese special pentru a avea gradina frumoasa si in timpul toamnei, iar un gradinar care se respecta stie care sunt acestea.

Florile pentru gradina in timpul toamnei

Plantele cu flori includ o serie de plante anuale, cu bulbi, plante perene. Multe dintre plantele anuale de vreme rece merg foarte bine in timpul toamnei, precum Gura-Leului, Galbenelele, Panselutele. Toate aceste plante vin intr-o multitudine de culori si variante, astfel incat orice gust poate sa fie indeplinit.

Bulbii precum Crinii, Sofranul de toamna, Margaretele sunt foarte cautate pentru gradinile de toamna. De asemenea sunt si plantele perene care se descurca de minune in aceasta situatie si adauga un plus de culoare chiar si in timpul iernii. Unele dintre cele mai cunoscute plante perene care se pun in gradini sunt: Asterul, Goldenrod si Crizantemele.

Copaci si arbusti

Copacii si arbustii aduc un plus de forma intregii gradini. Ei dau volum si aduc structura locului in care sunt pozitionati. Imediat ce plantele perene tind sa dispara din peisajuld e toamna, copacii si arbustii aduc culoare, forma si frumusete locului in care au fost pusi. Frunzele lor ce sunt in culori tomnatice, ce pornesc de la galben, la auriu, portocaliu, aramiu si verde inchis sau maro, pot sa cuprinda intreaga gradina si sa aduca un aer romantic ce taie respiratia. Alunii si Artarii sunt incredibil de frumosi atunci cand se regasesc in gradinile de toamna. Ei aduc culoare prin frunzele lor.

In ceea ce priveste trandafirii, ne gandim ca ei ar avea maximul de interes vizual atunci cand sunt in plina floare, insa nu se stie ca unii dintre ei aduc si frumusete toamnei atunci cand frunzele lor isi schimba culorile. Pot sa fie pozitionati langa alte plante care sunt mereu verzi si astfel sa se creeze un contrast care sa atraga privirile tuturor celor ce viziteaza curtea sau locuiesc acolo.

Iarba ornamentala sau acoperamant

Iarba ornamentala ajunge la momentul ei maxim de frumusete in timpul toamnei, atunci cand isi schimba culoarea, aducand textura, volum si atentie in gradina de toamna. Frunzele devin aurii- maro sau aramii si bucura orice privire.

Plantele cu fructe salbatice sunt si ele de interes in construirea unui spatiu frumos pentru anotimpul rece. Culorile pe care aceste plante le aduc sunt rosu, violet, mov si galben. Sunt multe acoperaminte care produc si ele fructe de toamna si care intregesc imaginea gradinii, care arata a fi vie, plina de viata si de mister, romantica. Sunt si plante cu fructe care sunt mereu verzi si care pot sa fie adaugate locului pentru a intregi imaginea.

Legumele sau vegetalele ornamentale

Ardeii ornamentali pot sa fie un exemplu bun de fructe rosii, galbene sau verzi care aduc placere vizuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului