Plante de gradina

#tufe #flori #plantare tufe #plantare ghiveci #ghiveci flori

Planteaza tufele de flori in ghivece!

Tufele de flori pot fi plantate si in ghivece pentru a oferi mai multa structura si frumusete gradinii sau terasei tale. Numeroase specii de flori, care cresc sub forma de tufa, pot fi plantate si in ghivece si pot deveni punctul de atractie al gradinii. Pentru ca procesul sa decurga ca la carte, iata ce trebuie sa stii despre plantarea tufelor de flori in ghivece!

Plantarea tufelor de flori in ghivece este si o oportunitate de a cultiva si alte specii de flori atractive, pe care insa ai evitat pana acum sa le iei in calcul pentru gradina ta. De exemplu, daca solul gradinii tale nu ti-a permis cultivarea anumitor plante, acum beneficiezi de ocazia potrivita.


Cum alegi ghivecele


Pe piata se gasesc numeroase sortimente de ghivece, disponibile in diverse forme, culori si marimi. In plus, sunt realizate din mai multe materiale, de la metal si piatra pana la plastic si lemn. Alege ghivecele care se potrivesc cel mai bine cu stilul gradinii tale si sunt suficient de largi incat sa permita dezvoltarea armonioasa a sistemului de radacini al plantei.

In plus, trebuie sa te asiguri ca au gauri pentru drenaj. Daca alegi ghivece din teracota, ai grija ca acestea sa fie de calitate si sa reziste la temperaturi extreme.


Cum pregatesti solul


Pamantul din ghivece trebuie sa fie bine fertilizat, sa contina nutrienti necesari plantei si sa asigure o buna drenare a apei. De asemenea, poti folosi si compost bogat, care sa previna smulgerea plantei din pamant, in perioadele cu vant puternic.

Plante precum azalee, camelii sau rododendroni au nevoie de un compost special pentru solurile acide.


Cum plantezi tufele de flori in ghivece


Pe fundul ghiveciului asaza bucati de ceramica si chiar de polistiren. In acest fel, gaurile de drenare nu se vor astupa cu compost si pamant. Buna drenare a solului protejeaza radacinile de excesul de apa si de temperaturile joase din timpul iernii.

Asaza ghiveciul mai sus de nivelul solului, pe cateva caramizi, pentru a stimula drenarea pamantului. Nu uita sa aplici compost special pentru fiecare tip de pamant. De asemenea, foloseste si substante de fertilizare, care sa asigure plantei nutrientii de care are nevoie, in special in sezonul rece.


Cum ingrijesti tufele de flori plantate in ghivece


Ghivecele cu tufe de flori au nevoie de udare regulata, chiar si in zilele ploioase. Aceste plante au un sistem de radacini care necesita multa apa. In zilele calduroase, este indicat sa uzi planta si de doua ori pe zi.

Pentru a hrani tufa cu flori, este recomandat ca, dupa plantare, sa folosesti un fertilizant lichid, pe care il aplici de fiecare data cand uzi planta.

Daca observi ca tufele tale de flori sunt mai putin viguroase si prea mari pentru ghiveciul respectiv, este indicat sa le replantezi in ghivece mai voluminoase. Inlocuieste frecvent vechiul compost cu unul proaspat, amestecat cu cateva granule fertilizante.

Tufele de flori plantate in ghivece sunt mult mai expuse distrugerilor decat cele din gradina, astfel ca este important sa le protejezi. Inveleste ghiveciul in folie de plastic protectoare si pozitioneaza-l intr-un loc ferit de trafic si curenti de aer, in special in sezonul rece.


Sursa foto:smallbusiness.chron.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului