Plante de gradina

#plante de gradina #dalii #ingrijire dalie #crestere dalie

Planteaza dalii pentru o gradina plina de viata si culoare

Dalia este una dintre cele mai spectaculoase flori de gradina, mai ales prin prisma varietatii soiurilor, care au flori de forme, culori si marimi diferite. Avantajul cultivarii daliilor este ca vei avea flori de la inceputul verii pana la primul inghet.

Usor de ingrijit

Dalia este o planta destul de simplu de cultivat, cu conditia sa ii respecti cateva dintre pretentii. In primul rand, trebuie sa o plantezi intr-un loc insorit si ferit de vant. Solul sau trebuie sa fie fertil si foarte bine afanat.

Sursa foto: faroutflora.wordpress.com

Tuberculii daliei se planteaza la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce riscul de inghet a trecut. Trebuie sa tii cont ca distanta dintre plante sa fie de 70-80 de centimetri, pentru ca tufa se va dezvolta si va deveni stufoasa, drept pentru care are nevoie de o buna aerare, dar si de lumina suficienta.

Dalia infloreste din iunie si se va mentine inflorita pana la prima bruma. Pentru ca planta sa aiba un aspect ingrijit si sanatos, e important sa indepartezi florile ofilite si frunzele uscate de pe tulpina.

Nu uita ca plantei ii place sa fie udata des vara, mai ales in perioada in care este inflorita.

Cum o pregatesti pentru iernat

Atunci cand temperaturile au scazut, reteaza tulpinile plantei pana la 15 centimetri deasupra solului, scoate tuberculii din pamant si depoziteaza-i in ladite intr-o pivnita uscata si racoroasa. Temperatura din beci nu trebuie sa fie mai mare de 4-5 grade Celsius.

E important ca din cand in cand sa verifici tuberculii si sa ii elimini pe cei care s-au putrezit, pentru a nu afecta si celelalte plante.

Sursa foto: groweat.blogspot.com

Primavara, cand vremea s-a incalzit, este vremea sa replantezi tuberculii de dalie. Scoate-i din pivnita cu doua saptamani inainte sa ii plantezi si tine-i cat mai mult timp la lumina. Pulverizeaza-i din cand in cand cu apa ca sa se hidrateze.

Intrucat unele soiuri vor creste foarte inalte, e bine sa le plantezi fie langa un gard din sarma, fie sa le fixezi pe araci, astfel incat sa nu fie rupte de vant.

Sursa foto principala: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului