Planteaza bulbi de flori primavara pentru o gradina desavarsita in sezonul fierbinte!

Plante de gradina

#primavara #bulbi #gradina #amenajare gradina #plantare bulbi # bulbi flori

Planteaza bulbi de flori primavara pentru o gradina desavarsita in sezonul fierbinte!

O buna parte dintre bulbii de flori se planteaza in gradina pe timp de toamna, pentru ca tu sa te poti bucura de puzderia de flori si arome imbietoare inca de la inceputul primaverii. Insa, daca iti doresti ca flori precum narcisele, irisii si daliile sa iti infrumuseteze gradina mai mult timp, afla ca le poti planta cu incredere si primavara. Iata ce ar trebui sa stii!

Reguli de baza

Cea mai importanta regula, pentru ca demersul plantarii florilor cu bulbi sa fie unul reusit, este aceea de a astepta incalzirea temeinica a vremii. Nu te grabi sa plantezi bulbii de flori in primele zile calduroase, care anunta o primvara timpurie - orice inghet ulterior iti va distruge bulbii plantati!

Apoi, este important sa plantezi bulbii de flori intr-un sol cu un drenaj excelent si bogat in nutrienti. Evita solurile nisipoase, dar si pe cele prea compacte. Daca pamantul din gradina ta se incadreaza intr-una dintre aceste doua categorii, afla ca poate fi ameliorat prin adaugarea de compost, respectiv prin adaugarea de nisip fin.

Nu in ultimul rand, tine cont de faptul ca majoritatea florilor cu bulbi prefera lumina (din belsug sau partiala) in detrimentul zonelor umbroase. Asadar, planifica-ti gradina de flori in consecinta, respectand nevoile fiecarui tip de planta in parte.

Plantarea bulbilor de flori primavara

Incepe prin a sapa gropi cu adancimea de circa 7-10 cm la distante de aproximativ 30 cm. Bulbul trebuie pus in interiorul gropii cu varful in sus, dupa care acoperit cu pamant.

Fiecare bulb isi are propriile preferinte si necesitati cand vine vorba de plantare. Desi poti tine cont de recomandarile generale de mai sus, daca vrei o gradina ca la carte, ai in vedere urmatoarele sugestii:

  • bulbii de begonii se planteaza la o adancime de 5 cm, distanta de plantare fiind de 10-5 cm;
  • bulbii de narcise se planteaza in gropi de 10-15 cm, la distante de asemenea de 10-15 cm;
  • bulbii de irisi se planteaza in gropi cu adancimi de 12 cm, la distante de 20-25 cm;
  • bulbii de dalii se planteaza la adancimi de 10-15 cm, distanta recomandata fiind de minimum 30 cm.

Pentru a te bucura de o gradina superba de primavara pana toamna, ai putea tine cont si de inaltimea florilor, astfel incat sa iti poti planifica amplasarea lor in consecinta. Spre exemplu, begoniile, irisii si daliile pot atinge inaltimi mari (de pana la 60 cm) - aceste flori inalte pot fi inconjurate de unele mai mici, precum zambilele si narcisele (20-30 cm).

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului