Plante de gradina

# arahide gradina # plantare arahide #gradinarit #arahide

Planteaza arahide in gradina ta. Iata cum!

Vrei sa mananci arahide chiar din gradina ta? Este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa le plantezi si sa urmezi cativa pasi simpli.

Iata ce trebuie sa faci pentru a planta arahidele:

Cumpara arahide la vrac de la supermarket. Atentie! Acestea nu trebuie sa fie prajite si nici decorticate. Pentru ca plantele de arahide sa se dezvolte bine planteaza-le dupa ultimul ger al iernii. Semintele au nevoie sa stea in pamant amestecat cu nisip in jur de 140 de zile.

Daca nu esti sigura ca iarna si-a luat ramas bun atunci le poti cultiva inauntru, in jardiniere mai spatioase si adanci. Pamantul in care vei planta semintele trebuie sa fie vanturat. Planta se va dezvolta bine numai intr-un pamant bine drenat.

Imbogateste solul initial cu compost natural si realizeaza santulete intre sirurile de seminte sadite. Inainte de a le planta fa gropite mici adanci de 2 sau 3 cm. Pune inauntru cate o carcasa de arahide si acoper-o cu pamant in totalitate. Uda micuta gradina de arahide, insa ai grija! Apa in exces poate omori plantele de arahide. Toamna este timpul culegerii roadelor. Inainte de primul mare ger culege toate tecile de
arahide din pamant. Trage de tuplina exterioara, iar radacinile cu arahide vor iesi imediat din sol. Nu le decortica imediat. Asteapta o zi sau doua pana ce acestea se usuca natural.

De la an la an vei putea mari recolta, iar tu te vei bucura si mai mult de gustul minunat al arahidelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului