Plante de gradina

# flori otravitoare #flori gradina #plante gradina #amenajare gradina #plante

Plante superbe pe care le ai in gradina, dar care te pot UCIDE

Exista anumite tipuri de plante prezente in numeroase gradini, care par inofensive, dar care ascund de fapt un mare pericol pentru sanatatea ta sau a celor dragi. Acest lucru nu inseamna ca trebuie neaparat sa le indepartezi din gradina ta, ci doar sa le acorzi o atentie mai mare si sa nu lasi animalele de companie sau copiii sa le manance florile, frunzele, semintele sau tulpinile.

Iata cele mai comune tipuri de plante superbe, dar periculoase.

Azalea

Azalea, floare ce face parte din specia Rhododendron, este originara din China si raspandita in multe zone ale Europei. In Romania, azalea infloreste in special pe perioada primaverii, incepand cu luna aprilie si pana in prima parte a lunii iunie.

Cu toate ca florile au un aspect foarte frumos, planta in sine este si foarte toxica. In cazul in care vei inghiti vreo parte a acestei plante, vei putea resimti dureri abdominale sau dificultati de respiratie. In final, acestea pot duce la paralizie, coma sau chiar deces.

Narcisele

In ceea ce priveste narcisele, bulbii reprezinta partea periculoasa si otravitoare cu care nu trebuie sa intri in contact prea mult. In cazul ingerarii bulbilor, pot aparea stari de voma, diaree, convulsii sau artimii cardiace. Bulbii narciselor sunt daunatori atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. De aceea, daca ai animale carora le place sa sape prin diferite zone ale gradinii, este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a planta narcise.

Brandusa de toamna

Toate partile din brandusa de toamna sunt otravitoare, insa cele care contin cea mai mare concentratie toxica sunt semintele si florile. Si in cazul acestei flori, efectele periculoase se pot resimti atat in cazul oamenilor, cat si al animalelor. Printre simptomele principale de otravire se numara varsaturile, durerile abdominale, diareea sau starea de slabiciune.

Leandrul

Pe cat de apreciat este leandrul pentru frumusetea sa, pe atat este de plin de toxine care se regasesc in flori, frunze, fructe si radacini. In cazul in care vei consuma chiar si o mica parte din leandru, acest lucru iti poate fi fatal.

Cele mai comune simptome de otravire includ somnolenta, stare de agitare, tulburari vizuale sau chiar incetinirea ritmului cardiac. O parte pozitiva este aceea ca imediat dupa ingerarea plantei vei simti nevoia de a vomita, astfel incat vei avea ocazia de a elimina mare parte dintre substantele toxice.

Lacramioarele

Toxicitatea lacramioarele reprezinta un mod de a se apara impotriva animalelor care de regula ii mananca semintele, insa si pentru oameni acestea pot fi extrem de periculoase. Toate partile plantei sunt otravitoare, de la tulpina si pana la flori, acestea continand compusi toxici numiti glicozide cardiace. Simptomele de baza cuprind ameteli, varsaturi sau eruptii cutanate, iar in cazul netratarii, pot provoca decesul.

Wisteria

Din fericire, wisteria, cunoscuta si sub denumirea de glicina, este rareori periculoasa pentru oameni. Insa, semintele sale sunt toxice pentru caini, pisici si cai. In cazul in care ai aceasta planta in gradina si observi simptome precum varsaturi sau diaree la animalele tale, este indicat sa mergi la medicul veterinar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului