Plante de gradina

#muscata #echinaceea #flori #plante de gradina #salvie #hibiscus #plante perene

Plante perene pe care sa le cultivi in acest an

Daca vrei ca in acest an sa ai o gradina inedita, cu flori frumos colorate, cultiva cateva specii de plante perene. Acestea sunt rezistente la seceta si frig, sunt usor de intretinut, insa ofera rezultate remarcabile. Noi iti sugeram cinci plante perene care iti vor transforma gradina intr-o oaza de verdeata si culoare.


Hibiscus

Florile de Hibicus transforma chiar si cea mai banala gradina intr-o adevarata oaza de verdeata si culoare. Planta are un aspect tropical, este foarte rezistenta, iar florile roz si rosii sunt extrem de atragatoare. Hibiscusul este o planta rezistenta la umezeala, insa prefera locurile insorite. Aceasta planta este ideala si pentru gradinile cu multi trandafiri.


Campanula

Florile de mari dimensiuni, cu forma de clopotei si in culori vibrante, fac ca aceasta planta sa fie ideala pentru orice gradina. Campanula infloreste de la inceputul lunii mai, pana la inceputul toamnei, transformand gradina intr-o oaza de culoare.

Foliajul de un verde vibrant face ca aceasta planta sa devina rapid preferata gradinarilor. In plus, campanula poate fi crescuta si in interior. Prefera locurile cu soare si solurile umede.


Muscata "Azure Rush"

Aceasta planta este ideala pentru gradinile mici si bine luminate. Este delicata, cu flori frumos colorate si un foliaj dens, de un verde proaspat. Muscata "Azure Rush" este ideala si ca planta de apartament. Creste frumos in locurile cu soare si soluri umede.


Echinaceea Julia

Echinaceea Julia este o planta cu flori de un portocaliu puternic, ideala pentru spatiile inguste. Infloreste de la inceputul verii, pana la sfarsitul toamnei. Fluturii iubesc aceasta planta, astfel ca gradina ta va deveni instant atractia acestor insecte viu colorate.

Este o planta usor de intretinut, prefera solurile umede si locurile foarte bine luminate. Echinaceea Julia este si o frumoasa floare pentru buchete sau ornamente.


Salvia ruseasca

Salvia ruseasca este o planta decorativa asemanatoare cu levantica, care produce flori albastre si violet. Este disponibila in tufe care ating inaltimea de 1,5 metri. Prefera solurile umede, bine drenate, insa este si o planta foarte rezistenta la seceta.

Este bine sa fie plantata in locurile insorite, deoarece la umbra nu rezista foarte mult timp. Infloreste timp de o luna, de la mijlocul lunii iulie.



Sursa foto: fabiovisentin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului