Plante de gradina

#pergole #plante #amenajare gradina #plante de gradina #plante cataratoare

Plante pentru pergolele din gradina: iata ce trebuie sa stii despre ele!

Pergolele sunt structuri binevenite in orice gradina datorita beneficiilor de ordin estetic pe care le aduc spatiului din jurul casei. Pentru a te bucura de pergole cat mai spectaculoase, este important insa sa alegi plantele potrivite care sa le acopere.

Plantele cataratoare sunt cele pe care te poti baza atunci cand vrei sa infrumusetezi o pergola. Cu aspect exotic si adesea frumos parfumate, plantele cataratoare se impart in diverse tipuri, cu diferite caracteristici de care este important sa tii cont.


Tipuri de plante cataratoare pentru pergole

Plantele cataratoare pentru pergole pot fi diferentiate in functie de o multime de trasaturi, una dintre cele mai importante, pe care este indicat sa le ai in vedere, se refera la modalitatea in care acestea se agata de pergola.

Astfel, spre exemplu, pergolele din gradina ar putea fi infrumusetate cu plante cataratoare precum iedera, care se agata prin intermediul radacinilor aeriene. Insa variante ideale raman plantele agatatoare care se incolacesc in jurul suportului pe care se dezvolta.

Explicatia este simpla: acest tip de plante iti vor acoperi in totalitate pergola, eliminand din ecuatie locurile golase, inestetice. Asemenea plante cataratoare sunt, printre altele, floarea pasiunii si caprifoiul.

Oricare ar fi tipul de planta cataratoare pe care il preferi, retine ca, pe masura ce se dezvolta, aceasta va avea nevoie de sustinere. Leaga, asadar, tulpinile plantelor cataratoare cu bucati de sarma.

Nu in ultimul rand, retine ca plantele lemnoase, precum glicina sau diversele soiuri de trandafiri, vor avea nevoie de o pergola foarte solida, intrucat ating o greutate deloc neglijabila.


Plante cataratoare care se dezvolta rapid

Vrei ca pergolele din gradina sa fie acoperite in cel mai scurt timp de flori parfumate si tulpini intortocheate? In acest caz, nu vei da gres cu urmatoarele plante cataratoare:

  • Clematitele (Clematis montana)
  • Latirus (Lathyrus odoratus)
  • Rhodochiton
  • Suzana-cu-ochi-negri (Thunbergia)
  • Solanum crispum


Sursa foto: Dorling Kindersley Limited
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare