Plante de gradina

#gradina de vara #plante desertice #plante de vara

Plante desertice pentru gradina ta de vara

Plantele desertice realizeaza puncte de interes in gradina sau intr-un spatiu interior, in special prin textura si aspect general. Le poti creste in ghivece pentru a le muta usor in locul dorit sau plantate in gradina.

Iata in continuare cateva plante desertice cu sau fara flori, cu un aspect interesant si cu necesitati simple in ceea ce priveste intretinerea:
 

Melampodium leucanthum


Melampodium leucanthum este un tip de margareta intalnita pe dealurile pietroase, precum si in deserturile Sonoran si Chihuahuan Desert. Planta are flori albe si parfumate. Margareta este o planta care necesita o minima intretinere. Planta poate fi crescuta in orice tip de sol si are nevoie sa fie bine irigata. Pe toata durata verii, planta este inflorita. Melampodium leucanthum este recomandata pentru gradinile pietroase.
 

Calylophus hartwegii


Calylophus hartwegii este o planta perena intalnita in regiuni uscate precum Las Vegas. Planta infloreste abundent, floarea deschizandu-se la apus pana la pranz, ziua urmatoare. Floarea are nevoie sa fie crescuta intr-un loc in plin soare, intr-un sol bine drenat si uscat, chiar sarac. Calylophus hartwegii face flori de la sfarsitul primaverii pana la inceput de toamna. Florile se taie iarna pentru a favoriza cresterea la inceputul primaverii.
 

Justicia californica


Justicia californica este o planta de desert cu flori rosii, ocazional galbene. Planta infloreste din primavara in toamna. Primavara se inlatura tulpinile care au degerat pentru a incuraja regenerarea plantei de la radacini. Planta este una dintre preferatele pasarii cilibri. Planta vesnic verde poate fi crescuta si in ghiveci, pe terase si in jurul casei.
 

Ericameria laricifolia


Ericameria laricifolia este o planta de desert care infloreste in toamna. Dupa ploi, frunzisul are o aroma aparte. Uleiurile aromate din planta descurajeaza iepurii si caprioarele, astfel incat poate fi folosita in gradina impotriva acestor daunatori. La inceput de toamna, planta se taie in jumatate pentru a mentine forma compacta.
 

Trandafirul desertului


Trandafirul desertului (Adenium obesum) este o planta asemanatoare unui bonsai, cu tulpina groasa si ramuri subtiri. Florile sunt colorate in orz, rosu sau sunt bicolore. Planta perena si suculenta, trandafirul desertului este originar din estul Africii. Planta infloreste in august si septembrie. Poate fi crescuta intr-un sol cu umiditate redusa, in semiumbra.
 

Agave


Agave este o planta desertica originara din regiunile desertice ale Americii. Planta seamana cu o rozeta, avand frunze lungi, sub forma de spada, cu spini pe margini. Planta infloreste foarte rar, insa poate fi crescuta usor. Pentru a creste agave, trebuie sa-i fie asigurata nevoia de soare si udarea regulata. Este recomandat sa se foloseasca ingrasaminte pentru plante desertice.
 

Calliandra eriophylla


Calliandra eriophylla este o planta perena care creste in regiunile uscate, pe dealuri, campii sau in deserturile din Statele Unite. Planta face flori roz-albe din vara pana in toamna. Pentru a pune in valoare planta, aceasta trebuie asezata in fata unui zid pamantiu.

Sursa foto: dighomedesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului