Plante de gradina

#plantede gradina #usturoi #plante #lavanda #pelin #rozmarin #purici #capuse

Plante care tin capusele si puricii la distanta de curtea ta

Caldura din aer si vremea ploioasa din aceste zile reprezinta un bun moment in care sa te gandesti la eliminarea parazitilor externi. Petrecrea timpului in curte a devenit cu siguranta o placere pentru tine, cei dragi sau animalele de companie, astfel incat este bine sa asiguri protectia tuturor. Mai ales in ceea ce priveste aceste doua tipuri de daunatori des intalniti, precum capusele si puricii.

Pentru aceasta poti alege o metode naturala si eficienta. Iata asadar ce plante pot tine capusele si puricii la distanta de curtea ta.

Rozmarinul

Sursa foto: pixabay.com

Rozmarinul, ca si alte plante aromate, reprezinta o optiune excelenta pentru a tine la departare capusele si puricii. Uleiurile vegetale din plante sunt de multe ori utilizate in crearea unor solutii ecologice impotriva unor astfel de daunatori.

Rozmarinul este cu atat mai recomandat datorita parfumului sau extrem de puternic. Pe langa plantarea direct in pamant sau in ghivece, poti aseza crengute de rozmarin in diverse zone din curte pentru a indeparta cu succes capusele si puricii. De asemenea, aceasta planta poate stopa apropierea si altor daunatori precum afide, acarieni sau muste.

Pelinul

Sursa foto: ballyrobertgardens.com

Pelinul, cunoscut si sub denumirea stiintifica de Artemisia absinthium, este o planta de gradina cu o mare popularitate in multe tari. Aceasta planta perena poate indeplini si un rol ornamental datorita frumusetii frunzelor sale dense si in nuanta ca de argint.

Frunzele pelinului sunt nu doar deosebite, ci si foarte aromatice si ajuta la descurajarea apropierii puricilor sau a capuselor de curtea ta.

Un aspect important de mentionat este faptul ca poti cultiva pelin atat pentru a tine la distanta acesti daunatori, cat si pentru a te bucura de beneficiile sale pentru sanatate. Pelinul are efecte pozitive in cazul afectiunilor cailor gastro-intestinale, a celor hepatice si diabetice.

Usturoiul

Sursa foto: pixabay.com

Usturoiul a fost folosit in bucatarie timp de foarte multi ani, fiind apreciat pentru gustul intens pe care o ofera mancarii. Si, cu toate ca cei mai multi oameni iubesc aroma sa, puricii si capusele nu sunt fani ai mirosului sau gustului acestei plante.

De aceea, poti sa cultivi usturoi in gradina sau chiar sa asezi din loc in loc mici castroane sau tavi cu usturoi pisat. In acest mod, mirosul acestuia va fi unul mai pregnant si vei reusi sa alungi cu succes puricii si capusele din curtea ta.

Lavanda

Sursa foto: pixabay.com

Cine nu iubeste mirosul incantator de lavanda? Insa, ca si in cazul usturoiului, pe cat de mult indragesc oamenii parfumul acestei plante, pe atat de mult daunatorii precum capusele, puricii sau chiar tantarii, il urasc.

Lavanda o poti pastra atat in casa sau in dulapuri pentru a oferi un parfum placut in interiorul locuintei, cat si in curte sau gradina. Planteaza lavanda in diferite zone mai insorite din jurul casei si nu vei mai avea probleme cu aparitia capuselor sau a puricilor.

O alta recomandare este aceea de a folosi uleiul special extras din florile lavandei pe care il poti pulveriza direct pe piele pentru a iti asigura o protectie suplimentara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului