Plante de gradina

#plante #gradina #plante gradina #lumina plante # gradina luminoasa

Plante care iti lumineaza gradina

Cu flori sau fara, plantele decorative au menirea de a-ti infrumuseta gradina si curtea, de a aduce un stop de bucurie celor care le privesc si de a crea un cadrul estetic desavarsit. Iata cateva plante care pot transforma radical aspectul gradinii tale.

Phlox drummondii (Brumarele)

Phlox drummondii este o planta anuala nepretentioasa, care infloreste de la inceputul verii si pana la sfarsitul toamnei. Tulpina creste pana la 30 de centimetri in inaltime, iar florile au un colorit intens. Inmultirea acestei plante se realizeaza prin seminte, in perioada februarie-martie. Plantarea florilor Phlox drummondii se poate face primavara devreme, deoarece suporta bine vremea rece.

Lavandula multifida

Lavandula multifida este o planta scunda, ce creste in tufa. Este originara din zona mediteraneana, iar florile Lavandulei sunt violet intens, asemanatoare celor de levantica. Lavandula multifida se planteaza intr-o zona insorita, unde nu bate vantul foarte tare. Primavara, mai exact la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, este indicat sa aplici o taiere, pentru a da tufei un aspect uniform. Nu este recomandat sa uzi solul din abundenta, deoarece risti ca radacinile plantei sa putrezeasca.

Angelonia

Angelonia este o alta planta care iti lumineaza gradina cu al sau colorit violet intens. Angelonia se planteaza intr-o zona insorita, este rezistenta la canicula, insa nu suporta temperaturile scazute. Daca vrei sa atragi fluturii in gradina ta, atunci nu ezita sa plantezi Angelonia. In functie de soiul pe care il alegi, poti obtine flori violet, roz sau alb-galbui.

Verbena bonariensis

Verbena bonariensis face parte din familia verbena si este cultivata ca planta anuala. Poate atinge pana la 1,20 de metri, iar la maturitate tulpina devine lemnoasa si viguroasa. Verbena bonariensis este o planta rezistenta la canicula si este ideala pentru atragerea polenizatorilor in gradina.

Este indicat sa plantezi Verbena bonariensis intr-un loc insorit, intr-un sol bine drenat, pe care il uzi constant. Despre Verbena bonariensis se stie ca nu este atacata de daunatori.

Aster

Aster novae-angliae este o planta ce infloreste in nuante superbe de roz, albastru, mov si alb si aduce un strop de lumina in gradina ta. Desi este o planta de toamna, Aster atrage fluturii in gradina. Este indicat sa plantezi Aster intr-o zona insorita, intr-un sol bine drenat.

Brandusele de toamna

Brandusele de toamna sunt flori mici, cu un aspect foarte gingas. Sunt perfecte pentru gradina, mai ales daca doresti sa atragi atentia intr-o anumita zona. Este indicat sa plantezi brandusele intr-o zona insorita sau intr-o zona semi-umbroasa. Brandusele nu au preferinte in materie de sol, atat timp cat este fertil. Trebuie sa stii ca brandusele de toamna sunt foarte toxice. Toxicitatea plantei este data de un alcaloid puternic, numit colchicina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului