Plante de gradina

#galbenele #petunii #dalie #plante gradina #flori de gradina

Plante care infloresc pana toamna tarziu

Gradina de toamna poate arata fabulos chiar si in noiembrie datorita unor flori rezistente, cu un colorit deosebit.

Iata cateva dintre plantele care infloresc pana toamna tarziu:


Daliile


Daliile sunt unele dintre ultimele flori intalnite in gradini, la sfarsitul toamnei. Aceasta floare este disponibila intr-o gama larga de culori: roz, alb, rosu, mov, portocaliu, galben etc. Daliile sunt folosite cu succes in borduri de flori sau in combinatii cu alte flori de toamna.

Pentru ca planta sa continue sa infloreasca pana tarziu, este important ca bulbul sa fie ingropat in pamant la o adancime de aproximativ 30 cm. Dupa ce floarea moare, planta se taie pana jos, iar bulbul se scoate din pamant si se curata de pamant. Acesta trebuie lasat la uscat, poate fi depozitat intr-un loc racoros si uscat. Imediat dupa ultimul inghet, bulbul poate fi plantat din nou, primavara.


Craitele


Craitele sunt unele dintre cele mai vesele flori din gradina in sezonul rece. In nuante de galben, rosu si portocaliu, craitele se intalnesc in special in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri colorate, deosebit de atractive.

Floarea este apreciata deoarece se creste usor, nefiind o planta pretentioasa. Mica de statura, aceasta plana trebuie cultivata intr-un loc insorit din gradina, intr-un pamant bine drenat. Craitele se inmultesc usor, din seminte si adesea apar urmatorul an in acelasi loc, ca urmare a semintelor scuturate de la ultimele flori. Planta infloreste toamna pana tarziu in toamna, in gradina.


Petuniile


Petuniile sunt flori cu un aspect delicat, dar care rezista multa vreme in sezonul rece. In gradina, petuniile fac flori pana toamna tarziu, fiind plante anuale excelente pentru a fi crescute in gradina sau in ghivece. Florile petuniilor sunt in forma de palnie, intr-o singura culoare sau pestrite.

Petuniile sunt apreciate pentru inflorirea bogata si persistenta, precum si pentru rezistenta inflorescentei, chiar si cand afara este vant sau ploaie. Planta are cerinte minime fata de sol, insa trebuie crescuta intr-un loc insorit. Toamna tarziu, ghivecele cu petunii se aseaza intr-un loc adapostit si, inainte de primul inghet, planta trebuie dusa in interior.


Galbenelele


Galbenelele sunt plante cu inflorire de lunga durata, din vara pana toamna tarziu. Aceasta planta este apreciata pentru usurinta cu care se inmulteste, dar si datorita aspectului ei decorativ. Pentru a lungi perioada de inflorire, florile ofilite trebuie indepartate. Spre finalul toamnei, planta intra in starea vegetativa si inceteaza sa mai produca flori.

Plante anuale, galbenelele trebuie cultivate intr-un loc insorit. In schimb, planta se adapteaza foarte bine la clima temperata si nu are pretentii fata de sol. Inflorescenta galbenelelor este colorata in galben-portocaliu. Pe langa proprietatile decorative, planta are si proprietati terapeutice. Galbenelele pot fi crescute in grupuri sau solitar, in paturi de flori, singure sau impreuna cu alte flori de vara si toamna.

Sursa foto: dahlias.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare