Plante de gradina

#plante de gradina #trifoi #plante aducatoare de noroc #plante de primavara

Plante aducatoare de noroc

Moda plantarii si cresterii unor plante aducatoare de noroc a devenit una dintre tendintele anului 2012, mai ales ca la sfarsitul acestui an se anunta marea apocalipsa. Din dorinta de a-si proteja casa si gradina de rau si de energiile negative, tot mai multe persoane cumpara plante aducatoare de noroc. Pe langa functia feng-shui, aceste plante sunt si foarte aspectuoase, deci le poti tine in casa chiar daca nu crezi in mitul norocului.

Plante aducatoare de noroc sunt considerate a fi: bujorul, crizantema, trandafirul japonez, narcisa, magnolia, liliacul, ordideea, lotusul si bambusul, printre altele.

Intr-un birou, unele plante aducatoare de noroc te pot ajuta sa ajungi in postul pe care il doresti. Ele pot fi asezate in estul, sudul si sud-estul acestor incaperi, pentru ca tu sa beneficiezi de maximum de noroc.
 

Plante aducatoare de noroc: narcisa


Narcisele aduc noroc tot anul, mai ales daca sunt puse pe masa de Revelion. Aceste plante aducatoare de noroc se planteaza in luna octombrie, pentru a inflori in primavara urmatoare. Este indicat sa tii cont de solul in care plantezi bulbii. Pamantul trebuie sa fie nisipos, usor, in care sa nu balteasca apa.
 

Plante aducatoare de noroc: liliacul


Liliacul este considerat un simbol al abundentei si prosperitatii. Este un arbust nepretentios, cu flori parfumate. Este bine sa plantezi un liliac in curte sau in gradina si, in fiecare primavara, sa aduci buchete de liliac in casa, pentru a avea noroc.
 

Plante aducatoare de noroc: bambusul


Bambusul este, de departe, una dintre cele mai apreciate plante aducatoare de noroc. Pe langa aceasta calitate, bambusul atrage o stare permanenta de sanatate , precum si longevitatea fiecarui membru al familiei.

Bambusul se ingrijeste foarte usor, deoarece nu are nevoie decat de apa, nu neaparat si de sol. Este indicat sa tii bambusul intr-un vas potrivit, transparent, insa nu-l amplasa in lumina directa. Bambusul prefera locurile umbroase si umede. Amplasarea bambusului pe biroul de studiu sau pe o masuta ar trebui sa rezolve problema.
 

Plante aducatoare de noroc: magnolia alba


Magnolia alba este considerata a fi un simbol al puritatii. Conform traditiei, daca plantezi magnolia alba in fata casei, vei atrage satisfactii, fericire si prosperitate. Plantarea magnoliei albe in gradina din spatele casei, simbolizeaza bogatii ascunse sau castigarea, in timp, a unei averi considerabile.
 

Plante aducatoare de noroc: trifoiul


Trifoiul face parte din categoria acelor plante aducatoare de noroc pe care este bine sa le tii in preajma casei. De obicei, trifoul creste in gradina, dar este bine sa il aduci si in casa. Planteaza trifoi in ghivece si tine-le pe balcon. Daca ti se pare ca aspectul este prea banal, poti infrumuseta trifoiul cu cateva gargarite rosii de lemn, pe care le gasesti in comert.
 

Plante aducatoare de noroc: bujorul


Bujorul este considerat regele florilor, care aduce avutii si onoruri. Planteaza-l in gradina, toamna, intr-un sol bine afanat, imbogatit cu substante fertilizante. Odata ce infloreste, taie cateva flori si pune-le intr-o vaza, pe masa din sufragerie, langa alte plante aducatoare de noroc.
 

Plante aducatoare de noroc: cactusul


Cactusul era privit in mitologie drept un simbol al norocului si al puterii. Despre cactus se spune ca tine energiile negative departe de casa, datorita spinilor. Aceste plante aducatoare de noroc nu au nevoie de conditii speciale pentru a creste. Le place doar soarele si, din cand in cand, putina apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului