INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Plante de gradina

#lastar #noiembrie #octombrie #martie #pamant #radacini #plante #flori #plantarea trandafirilor #trandafiri

Plantarea trandafirilor

plantarea trandafirilor se face toamna in lunile octombrie, noiembrie sau primavara in martie. Daca ii plantezi primavara trebuie sa ai grija ca mugurii sa nu fie intrati in vegetatie. Acest lucru duce la pierderea substantelor nutritive de catre planta si chiar la slabirea ei.

Plantarea este primul si cel mai important pas pe care orice gradinar, amator sau profesionist, il face. Daca iti doresti trandafiri in gradina e bine sa stii ce si mai ales cum sa-i plantezi.

Inainte de a-i planta trebuie sa fasonezi radacinile prin scurtarea lor. Radacinile lungi si groase se vor scurta cu aproximativ 15 cm iar cele mici cu aproximativ 2-5 cm. De asemenea, e bine sa scurtezi si ramurile la 4-5 muguri si sa ai grija ca trandafirul ce urmeaza a fi plantat sa nu aibe mai mult de 2-3 ramuri.

Odata ce ai fasonat radacinile si ai taiat ramurile, pune-le intr-un amestec de apa cu pamant si ingrasamant natural .

Sapa apoi o groapa de aproximativ 50-80 cm lungime si 50-80 cm latime. Pe fundul gropii trebuie sa formezi un mic musuroi, peste care vei aseza radacina plantei. Ai grija ca punctul de altoire sa ramana cu 4-5 cm sub nivelul solului, pentru a fi feriti de inghet.

Amesteca o parte din pamantul rezultat la sapare gropii cu mranita , aseaza-l peste radacini si apoi taseaza-l usor cu mainile. Adauga jumatate de litru de apa si asteapta pana ce aceasta intra in sol.

Dupa infiltrarea apei adauga restul de pamant pana la umplerea gropii si formeaza in jurul trandafirului un musuroi. Acesta se va „desface” lastarii ajung la cca. 10 cm lungime, iar mugurii vor crapa.

Distanta dintre cuiburile de trandafiri trebuie sa fie de 50-70 cm pentru trandafirii piticisi 2-3 m pentru trandafirii cataratori sau cei cu trunchi inalt.


Pentru sfaturi utile, tendinte in design si solutii practice pentru locuinta ta, aboneaza-te la Newsletterul Casa si Gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului