Plante de gradina

#beneficii menta #plante de gradina #gradina #menta #plante #insecte

Planta care tine insectele la distanta de casa si gradina ta! Ce alte beneficii are

Odata cu venirea caldurii, insectele sacaitoare incep sa-ti invadeze casa si gradina. Pentru a scapa insa de acestea, trebuie doar sa cresti aceasta planta ce are multiple beneficii atat pentru casa si gradina dar si pentru sanatate.

Este vorba despre menta. Aceasta planta ce poate fi crescuta atat in interior, in ghivece, cat si in curte, alunga paienjenii si alte insecte, fiind astfel solutia perfecta pentru combaterea daunatorilor.

Ingrijirea si cultivarea mentei

Menta este o planta aromatica, usor de ingrijit. Crescuta in curte, unde are suficient spatiu pentru a creste, aceasta se va extinde rapid, prin radacini subterane, numite rizomi. Desigur, menta se planteaza cu ajutorul semintelor, pe care le poti cumpara din magazinele de profil.

Pentru a planta menta in gradina trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta prefera zonele cu climat umed si locurile semi-umbrite, insa se adapteaza cu usurinta si locurilor uscate si insorite.

Indiferent unde plantezi menta, trebuie sa ii asiguri nivelul optim de umiditate. Asigura-te sa colul este umed, insa nu foarte ud, deoare planta se poate inneca. In zilele toride de vara, udarea tebuie facuta zilnic sau chiar de doua ori pe zi daca obervi ca terenul se usuca foarte tare.

Daca vrei sa plantezi menta in ghiveci, poti cumpara de aici ghivece la oferte imbatabile.

Beneficiile mentei

Menta este o planta aromatica, des utilizata in arta culinara. Frunzele ce au o aroma proaspata si racoritoare sunt adesea folosite la prepararea diverselor bauturi, a salatelor sau in sosuri si dressinguri. Menta mai este folosita si la prepararea dulciurilor, siropurilor si inghetatei.

Pe langa propietatile culinare, menta este utilizata in medicina, inca din cele mai vechi timpuri. Menta este benefica in tratarea afectiunilor tubului digestiv dar si a sistemului respirator, faciliteaza digestia, ajuta la detoxifierea organismului, imbunatateste circulatia sanguina si previne infectiile respiratorii.

Sursa foto: happybeeherbs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului