Plante de gradina

#plantare papadie gradina #plantare papadie #papadie #medicament

Papadia, medicamentul din gradina ta

Papadiile pot fi intalnite la tot pasul. Pe orice camp si in orice gradina, florile mici si galbene isi fac aparitia la inceputul primaverii. Chiar daca nu sunt foarte aratoase, ele au o multime de proprietati terapeutice.
Papadiile pot fi intalnite la tot pasul. Pe orice camp si in orice gradina, florile mici si galbene isi fac aparitia la inceputul primaverii. Chiar daca nu sunt foarte aratoase, ele au o multime de proprietati terapeutice.

In unele zone ale tarii, localnicii au facut o adevarata afacere din prepararea si vanzarea siropului de papadie, un produs la mare cautare atat in Romania, cat si in strainatate. Papadia poate fi cultivata cu usurinta in orice gradina. Iata de ce trebuie sa tii cont.

Cum cultivi papadia la tine in gradina

Papadia nu are nevoie de multa ingrijire si poate fi amplasata oriunde in gradina. Are totusi nevoie de un sol bogat si umed. Caldura excesiva si lipsa apei ii amarasc frunzele, asadar in anii secetosi are nevoie de udari periodice.

In gradina semintele se sadesc in pamant la o adancime mica spre sfarsitul lunii februarie la o distanta de 10 centimetri unele de altele. Intre randuri e bine sa lasati o distanta de 15 - 30 de centimetri.

Recoltarea florilor se face primavara in luna aprilie, inainte ca ele sa se transforme in puf. Florile mai intens colorate sunt mai gustoase. Radacina se recolteaza in mai, iunie si apoi in toamna din septembrie pana in noiembrie. Poate fi scoasa cu mana sau cu ajutorul unei lopeti de mici dimensiuni.

Semintele de papadie pot fi achizitionate de la orice magazin specializat in comercializarea semintelor si a produselor de gradinarit.

Antitoxic si depurativ

Papadia este o planta cu puternice proprietati antitoxice si depurative, fiind recomandata in tratarea bolilor hepatice.

Totodata, ea are actiuni diuretice si dizolvante pentru calculi renali, stimuland activitatea rinichilor si facilitand eliminarea toxinelor. Sucul din frunze de papadie si radacina ei sunt folosite in cazurile de constipatie.

Proprietatile sale diuretice o recomanda drept un remediu sigur pentru retentia de apa, fiind de mare ajutor in curele de slabire.

In acelasi timp, papadiaa este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor si fier, vitaminele A, B, C, D si K.

Sursa foto principala: ancientfootsteps.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului