Plante de gradina

#greseli #plante #plante de gradina # greseli gradinarit

Obiceiuri care afecteaza cresterea plantelor

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare gradinar poate face greseli care sa afecteze cresterea plantelor. De cele mai multe ori, greselile sunt comise din neatentie, dar sunt si situatii in care ele apar din cauza necunoasterii ori din prea multa dragoste fata de plante. Daca reusesti sa cunosti ghidul greselilor in gradinarit, poti evita sa le repeti si sa afectezi dezvoltarea armonioasa a plantelor tale.


1. Uzi prea des plantele

Iti place sa ai mare grija de plantele tale si incerci sa le oferi toate conditiile necesare pentru a creste mari si frumoase, dar stiai ca un gest banal din partea ta le afecteaza si poate chiar sa le imbolnaveasca? Daca uzi prea des plantele, apa nu apuca sa se evapore si stagneaza in sol. De aici pana la putrezirea radacinilor nu mai este decat un singur pas.


2. Nu cunosti pH-ul solului

PH-ul solului este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi sa cultivi plante. Unele dintre ele prefera solul alcalin, in timp ce altele prefera solul acid. Specialistii spun ca este o greseala sa nu cunosti pH-ul solului din gradina ta.


3. Faci abuz de fertilizator

Fertilizatorii ofera plantelor tale acei nutrienti care lipsesc din sol, insa aceste substante trebuie folosite cu precautie. De exemplu, prea mult fertilizator aplicat rosiilor duce la dezvoltarea excesiva a frunzelor. Vei avea plante frumoase, dar fructele vor lipsi cu desavarsire. Acelasi lucru este valabil si in cazul trandafirului. Fertilizat in exces, el se va concentra pe dezvoltarea foliajului, nicidecum pe dezvoltarea florilor.
 

4. Tii florile prea aproape unele de altele

Ingramadirea florilor este o greseala frecvent intalnita atat in randul gradinarilor amatori, cat si in randul gradinarilor cu experienta. Asezate prea aproape unele de altele, plantele nu au spatiu sa creasca, nu au suficient aer sa respire si nu reusesc sa absoarba suficient de multa lumina naturala.


5. Nu tai pomii fructiferi si vita de vie

Specialistii spun ca sanatatea pomilor fructiferi si a vitei de vie depinde foarte mult de taierile anuale pe care ar trebui sa le aplici. Daca nu obisnuiesti sa tai pomii frucieri, comiti o greseala si risti sa ii imbolnavesti.


6. Nu respecti rotatia culturilor

In gradina de legume, rotatia culturilor este o regula de baza, iar daca plantezi aceleasi legume in aceeasi locatie an dupa an, poti favoriza imbolnavirea lor. Evita aceasta greseala si incearca sa plantezi legumele preferate in diferite locuri din gradina.

Sursa foto: homeandgardenideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului