Plantare
Musetelul poate fi plantat atat in gradina cat si intr-un ghiveci pentru a fi tinut in interiorul locuintei. Acesta se poate inmulti atat din seminte cat si prin rasaduri care pot fi achizitionate din magazinele pentru casa si gradina sau pietele publice.
Alege un loc luminos si insorit pentru ca musetelul are nevoie de aceste doua lucruri pentru a se dezvolta. Imediat dupa ce ai plantat musetelul, uda solul si repeta udarile o data pe saptamana.
De asemenea, este recomandat sa plantezi musetelul primavara sau vara in gradina, insa in apartament, la temperaturi normale, acesta poate fi plantat in orice perioada a anului.
Dupa aproximativ 7 – 10 zile de la plantare, va rasari musetelul.
Fertilizare
Fertilizarea musetelului va ajuta planta sa se se dezvolte exact atat cat trebuie. Achizitioneaza un ingrasamant care sa continta potasiu, calciu si sulf pentru a grabi cresterea plantei daca doresti sa o tii doar de . Totusi, daca intentionezi sa folosesti planta pentru consum intern, ar fi bine totusi sa ii permiti sa se dezvolte in ritmul ei.
Nu uita ca ingrasamantul pe care i-l aplici se va regasi in florile pe care le vei utiliza pentru ceai si ca acesta nu este tocmai un produs sanatos pentru organismul uman.
O data la 4 – 5 zile, radacinile musetelului au nevoie de udare , iar pe langa udare, este recomandat ca o data pe saptamana sa pulverizezi putina apa deasupra ghiveciului. Musetelului ii place atmosfera umeda din cand in cand, asa ca asigura-i aceast „moft”.
In afara de acest lucru, dupa udare, asigura-te ca in farfuriuta ghiveciului nu exista apa deoarece planta se va ofili si va muri.
Lumina si temperatura
Musetelul este o planta care se dezvolta cel mai bine atunci cand este pozitionata la lumina, eventual in razele directe ale soarelui. Daca tii planta in interior, este recomandat sa o tii la o fereastra la care soarele ajunge cel putin putin pana la ora pranzului, iar daca o plantezi afara, ar fi bine sa eviti zonele umbroase si sa le cauti pe cele bine luminate.
Musetelul prefera temperaturile calde, motiv pentru care trebuie plantata in primavara sau vara, insa poate rezista in orice anotimp la temperatura camerei.