Plante de gradina

# muscate ghiveci # inflorire muscate #muscate gradina #muscate #gradinarit

Muscatele: cum le provoci inflorirea rapida si abundenta. Ce trebuie sa faci

Muscatele sunt unele dintre cele mai intalnite plante in casele si gradinile romanilor. Sunt usor de ingrijit, nu sunt foarte pretentioase si au un colorit atragator.

Ce faci insa daca muscatele tale nu infloresc si nu sunt deloc abundente? Si ele au nevoie de o ingrijire speciala totusi, chiar daca nu sunt pretentioase. Muscatele se pot planta atat in ghiveci, cat si in pamant.

Muscatelor le plac insa mai mult spatiile deschise, aerisite, ferite insa de curentii puternici. De asemenea, au nevoie de mult spatiu in ghiveci pentru a se putea dezvolta sanatos. Daca radacinile lor ies prin orificiile vaselor in care sunt puse, atunci este momentul sa le muti intr-un ghiveci mai mare.

Cum se uda corect muscatele

Muscatele se uda regulat, insa este recomandata evitarea udatului excesiv. Ele au nevoie de apa de 2-3 ori pe saptamana, daca sunt insa tinute la soare trebuie udate zilnic, dimineata sau seara.

Muscatele iubesc lumina, de aceea trebuie asezate intr-un loc luminos, insa nu in lumina directa a soarelui, deoarece le arde. Asadar, vara, muscatele trebuie protejate cu o umbrela, daca nu exista posibilitatea mutarii lor din bataia directa a soarelui.

Din luna aprilie pana in luna septembrie se adauga in apa de udat ingrasamant lichid, special pentru muscate.

Taierea muscatelor, esentiala pentru inflorire

Taierea si ciupirea muscatelor sunt, de asemenea, esentiale pentru inflorirea lor. Asadar, varful lasatarilor trebuie ciupiti periodic, pentru ca muscatele sa se ramifice si sa se imbogateasca.

Ciupirea inseamna scurtarea ramurilor cu cel mult o treime. Ramurilor alungite, care nu au frunze, pot fi ciupite mai mult de atat. În urma ciupirii, din mugurii laterali vor aparea tulpini noi. Incepand cu mijlocul verii, dupa ce au inflorit, muscatele trebuie lasate in repaus 5-6 saptamania. Se uda mai rar si nu li se pune ingrasamant.

Spre toamna, se inlatura florile si frunzele uscate, iar crengutele lungi se taie la primul nod de frunza. Din tulpina se taie o treime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare